Субота, 27 Квітня
Головна Медіапростір Зураб Аласанія: «Внутрішні розборки мене абсолютно не хвилюють»

Зураб Аласанія: «Внутрішні розборки мене абсолютно не хвилюють»

891

Генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія несподівано заявив про відставку. Своє звільнення він пояснив неможливістю вчасно забезпечити підготовку до проведення Євробачення-2017 через проблеми з держбюджетом. В інтерв'ю "Телекритиці" вже колишній очільник НТКУ розповів про причини свого рішення, перспективи суспільного та власні плани на майбутнє.

— Яка причина вашого звільнення? Якісь внутрішні розбіжності?

— Дивіться, я все написав абсолютно чітко. Внутрішні розборки мене абсолютно не хвилюють. Бюджетом Євробачення неможливо скористатися – це раз. І бюджет Євробачення входить до бюджету Суспільного мовлення на наступний рік. Це катастрофа.

— Ну, держбюджет з великою ймовірністю все-таки ухвалять до кінця року і процес підготовки Євробачення буде розморожений. Може, почекаєте?

— Проблема не лише в цьому. По суті немає ніякого окремого бюджету Євробачення. Є частина бюджету НТКУ, Суспільного телебачення на наступний рік, яку ми повинні витратити на Євробачення. З 1,2 млрд грн – 450 млн. За що тоді робити Суспільне телебачення?

— Але в комітеті з питань свободи слова обіцяли виправити ситуацію – переглянути бюджет на 2017 рік, розрулити з Євробаченням...

— Ага, звісно.

— Тобто ситуація, на ваш погляд, критична?

— Саме так.

— І це основна причина, як ви пішли? Просто тут днями про недовіру вам як керівнику заявила осередок профспілки працівників культури.

— Мене зовсім не хвилює заява профспілки, вона не має ані найменшого відношення до цієї справи. І вона вже п’ята чи шоста. Все впирається в бюджет.

— Чим плануєте займатися після відставки?

— Це не важливо. Своїми планами я вважаю за краще не ділитися. Важливо, хто буде на моєму місці, але це не до мене запитання.

— Коли буде прийнято вашу відставку, чи є потенційні кандидати на зміну?

— Не маю уявлення. Мою заяву про відставку в Держкомтелерадіо півгодини тому повіз кур’єр. Напевно, формально є колізія, тому що призначав мене на цю посаду безпосередньо Кабмін, а звільняти повинен Олег Наливайко (голова Держкомтелерадіо, – «ТК»). Але мене це мало хвилює. За два тижні я «відриваюсь» і все.

— Але ж у Держкомтелерадіо можуть не прийняти вашу відставку...

— Ми вільні люди у вільній країні, і я не збираюся затримуватися на цій роботі.

"Телекритика"

Наживо

Ефір

  • 01:20 Марафон «Єдині новини»
  • 06:45 Вісті
  • 07:10 Військо
  • 07:30 Shift: життя у цифрі
  • 07:45 Телемагазин

Персони

"Життя прекрасне, стався до людей так, як хочеш, щоб ставились до тебе й пам'ятай, що від посмішки світлішає найпохмуріший день"
Галина Філіпова