Четвер, 18 Квітня
Головна Медіапростір Найкращі мобільні застосунки для журналістів у 2016 році

Найкращі мобільні застосунки для журналістів у 2016 році

930

Студенти Школи журналістики і масових комунікацій Уолтера Кронкайта при Університеті штату Арізона протестували безліч нових мобільних застосунків. Для міжнародної журналістської мережі IJNet вони обрали топ-5 сервісів, які полегшують роботу репортера.

1. Cogi
Це одна з найзручніших прикладних програм для роботи з інтерв'ю. Під час запису інтерв'ю на телефон Cogi може фіксувати лише найважливіші частини розмови – у цьому разі журналісту не потрібно буде переслуховувати весь запис. Cogi накопичує запис у буфері, але не зберігає його. Якщо журналіст чує потрібну фразу, він натискає на кнопку і Cogi її записує: в цей момент додаток відмотаєте від 15 до 40 секунд розмови і запише все найважливіше. Таким чином репортеру не потрібно робити помітки у блокноті, відзначаючи час важливих фраз – бесіді можна присвятити всю свою увагу. У результаті вийде укорочена версія інтерв'ю для розшифрування.

2. Within
Це професійна VR-платформа (каталог віртуальних пригод) для створення високоякісного відео. Програма раніше називалася Vrse, у ній можна знайти все: від реклами Mr. Robot TV до проектів журналу The New York Times. Там є відео U2, передачі Saturday Night Live або записи виступів TED. У додатку можна робити живі трансляції і завантажувати відео. Усе це допомагає використовувати інноваційні способи для ілюстрацій журналістських історій.

3. Adobe Spark Post
Цей застосунок ідеально підходить для створення мемів, які можна завантажувати безпосередньо з телефонів. Сервіс полегшує створення і редагування зображень і постів для Twitter, Pinterest, Facebook і Instagram. Також в ньому можна створювати прості, зрозумілі і приємні візуально веб-сторінки і відео. Журналісти можуть використовувати Spark Post для публікації термінових новин або для просування своїх матеріалів. У програмі можна настроювати шрифти, кольори, форми, проміжки, прозорість, анімацію і багато іншого.

4. Cam Scanner
Застосунок дає змогу сканувати, створювати і структурувати віртуальні копії всіх паперових документів. Документ може складатися з кількох сторінок, скани додаються через камеру або фотоальбом. У підсумку розмита і темна фотографія документа перетворюється на ясний PDF-файл, який можна використовувати для пошуку інформації в мережі. Застосунок ідеально підходить для тих, хто збирає інформацію у громадських архівах або документах.

5. Adobe Spark Page
Це програма для створення якісних і професійних веб-сторінок на екранах айфонів. Вона зручна у використанні і має простий дизайн. У застосунку можна створити проект і тут же додавати в нього фотографії і контент. Сервіс Glideshows дає змогу повноекранним фотографіям з'являтися одна за одною в супроводі тексту, що прокручується, коли ви «прокручуєте» сайт. Незручність цього застосунку лише в тому, що веб-сторінки можуть бути розміщені тільки на сервері Adobe Spark. Але посилання сторінок ви можете додавати і на свої сайти. Журналісти ж можуть використовувати Adobe Spark Page ще й для демонстрації свого портфоліо.

"Телекритика"

Наживо

Ефір

  • 06:45 Вісті
  • 07:15 Наші люди звідусюди
  • 07:45 Телемагазин
  • 08:00 Молитва за Україну
  • 09:00 Хвилина мовчання

Персони

"Життя вимірюється не кількістю зроблених вдихів і видихів, а кількістю тих моментів, коли від щастя захоплює дух".
Наталя Фармус