Вівторок, 19 Березня
Головна Медіапростір Гарні новини для новин

Гарні новини для новин

489

Новини у формі подкастів стають все кращими. Однак, нове дослідження показує, що і в цьому форматі традиційні медіа змагатимуться з технологічними платформами. 

Нік Ньюман та Натан Ґалло для Інституту Ройтерс із вивчення журналістики проаналізували потенціал новин у форматі подкастів і те, наскільки вони поширені у світі. Дослідники провели інтерв’ю з керівниками медіакомпаній, платформ на зразок Spotify та Google, а також із продюсерами та технічними працівниками, що створюють подкасти. Вони також проаналізували 60 новинних подкастів у США, Великій Британії, Франції та Швеції. 

Більшість із них запустилися в останні півтора роки. Один із найпопулярніших, The Daily від New York Times, має мільйонну аудиторію. Цей успіх надихнув медіакомпанії, передусім друковані та онлайнові медіа, сконцентрувалися на монотематичному форматі і створювати аудіо тривалістю 15-30 хвилин. Таким чином вони використали свої сильні сторони – аналіз та пояснення. Класичні радіомовники навпаки обрали для себе короткий формат подкастів – від однієї до п’яти хвилин, де подають скорочений варіант традиційних програм. 

Промінь світла для журналістики


Ньюман вбачає у новинних подкастах промінь світла для інформаційної журналістики. Кращі технічні умови допомагають залучити аудиторію, а медіакомпанії отримують мотивацію інвестувати в якісніший контент. 

Але треба пояснити, що більшість компаній працюють невеличкими командами і не можуть собі дозволити працювати як New York Times, де за подкаст Daily відповідає 15 людей. За межами США рекламодавці тільки починають оцінювати новий  формат. Подкасти приваблюють молодшу, але і більш освічену та фінансово забезпечену аудиторію. Прорив на ширші терени у них ще попереду. 

Вирішальним буде, чи зможуть приватні та громадські медіакомпанії цього разу використати  стратегію платформ і успішно просувати свій контент та будувати стосунки з аудиторією. Чи на їхньому контенті знову зароблятиме хтось інший… 

Переклад з німецької мови статті Gute Nachrichten für Nachrichten: Галина Будівська

EJO

Наживо

Ефір

  • 09:01 Кабінет експертів
  • 09:45 Телемагазин
  • 10:00 Наші люди звідусюди
  • 10:30 Господар
  • 10:45 Вулиця

Персони

"Можливо все! На неможливе треба більше часу"
Станіслав Ігнатюк