Субота, 27 Квітня
Головна На часі КМІС: в Україні зросла частка людей, які вважають обмеженням прав активніший контроль державою інформації в інтернеті

КМІС: в Україні зросла частка людей, які вважають обмеженням прав активніший контроль державою інформації в інтернеті

926

 
В Україні зросла частка людей, які вважають обмеженням прав і свобод громадян спроби держави здійснювати активніший контроль інформації в інтернет-джерела. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) у лютому.

За даними соціологів, нині такої думки дотримуються 49% респондентів, тоді як у липні 2022 року так вважали 30%.

«У липні 2022 року більшість українців – 60% – погоджувалися, що для зміцнення захистку від ворога держава повинна активніше контролювати інформацію в інтернет-джерелах. До лютого 2024 року ситуація істотно змінилася: наразі більше тих, хто сприймає спроби активніших дій держави щодо інтернет-джерел як обмеження прав і свобод – 49%. Водночас до 44% зменшилася частка тих, хто вважає для зміцнення безпеки варто було би більш активно контролювати інформацію в інтернет-джерелах», – йдеться у пресрелізі КМІС.

Соціологи зауважують, що, наприклад, серед тих, хто користується телеграм-каналами, 43% погоджуються, що для зміцнення захисту держава має більш активно контролювала інформацію в інтернет-джерелах. Водночас серед тих, хто не користується тг-каналами, 46% вважали би такі дії держави як обмеження прав і свобод громадян.

КМІС провів всеукраїнське опитування упродовж 17-23 лютого 2024 року методом телефонних інтерв’ю. Були опитані 1052 респонденти, які проживають у всіх регіонах України (крім АР Крим).

Це опитування проводилося після заяви представника ГУР Міноборони про загрози для безпеки України від соцмережі Telegram.

 

Радіо Свобода

Наживо

Ефір

  • 09:45 Телемагазин
  • 10:00 Окрилені відвагою
  • 10:15 Час-Time
  • 10:45 Вулиця
  • 11:00 Телемагазин

Персони

"Питання "А що подумають люди?", має стояти на останньому місці. Адже, насправді, всім все одно. Життя ж то твоє. І гріх - не жити і йому не радіти!"
Наталя Храбатин