Четвер, 19 Вересня
Головна На часі За час повномасштабної війни Росія скоїла близько 600 злочинів проти журналістів в Україні

За час повномасштабної війни Росія скоїла близько 600 злочинів проти журналістів в Україні

89

За час повномасштабного вторгнення Росія скоїла близько 600 злочинів проти журналістів і медіа в Україні. Про це йдеться у повідомленні Офісу омбудсмена України у фейсбук. 

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець і президент американської медіакорпорації Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Стівен Капус обговорили питання звільнення незаконно утримуваних Росією українських журналістів.

«За час повномасштабного вторгнення Росія скоїла близько 600 злочинів проти журналістів і медіа в Україні, зокрема це незаконні затримання і викрадення представників медіа.

Одним із незаконно засуджених у Росії  є український журналіст Радіо Свобода Владислав Єсипенко, якого затримали й засудили за сфабрикованою справою у тимчасово окупованому Криму»,— йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі Лубінець і Капус обговорені питання звільнення незаконно утримуваних Росією українських журналістів та способи тиску на РФ через міжнародну спільноту.

Нагадаємо, що раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявляв, що з початку повномасштабного вторгнення 82 медійники були вбиті, 34 поранені, 14 журналістів зникли безвісти, а 25 незаконно утримуються Росією

За даними ІМІ з початку російсько-української війни з 2014 року заручниками Росії побували понад 100 українських журналістів. Станом на червень 2024 року у полоні перебувають щонайменше 30 медійників

Фото: Офіс Омбудсмана України/фейсбук

 

Детектор медіа

Наживо

Ефір

  • 00:40 Марафон «Єдині новини»
  • 06:45 Вісті
  • 07:10 Global 3000
  • 07:45 Телемагазин
  • 08:00 Молитва за Україну

Персони

"Те, що нас не вбиває, ще пошкодує, що воно нас не вбило, поки була така можливість"
Юлія Юзьків