Субота, 27 Квітня
Головна Медіапростір Військові пояснили, чому журналістів не одразу пускають у звільнені міста

Військові пояснили, чому журналістів не одразу пускають у звільнені міста

728

Журналістів не одразу пускають у звільнені від ворога міста через складні оперативні заходи військових та інших служб на відвойованій території.
Так пояснив ситуацію керівник пресслужби Оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) “Хортиця” капітан ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі чергового випуску “Станція Краматорськ”. 

“Коли звільняється певне місто, то може бути низка заходів, з якими навіть ми (пресслужба — ред.) не ознайомлені. Бо там можуть проводити заходи суміжні служби, наприклад, СБУ, які не зобов’язані нас (пресслужбу — ред.) інформувати. Тому важливо закріпитися, а потім там будуть журналісти”, - розповів Євлаш.

 

 

Натомість, за його словами, роль преси на щойно звільнених територіях виконують військові пресслужби.

“Інколи трапляється, що хтось (журналіст — ред.) може потрапити на якусь територію. Але здебільшого цю роль виконують пресслужби, якщо оперативна ситуація не дозволяє заходити в місто. І фахівці з напрямку оперативного планування чи розвідки наведуть низку аргументів, чому це (присутність журналістів — ред.) неможливо”, - пояснив Євлаш.

Водночас він припустив, що обмежену кількість журналістів військові могли б впустити у щойно звільнене місто. Але тоді військових звинуватять у вибірковості.


“Військова комунікація — дуже унікальний вид комунікації, особливо в умовах реальних бойових дій такої інтенсивності. Коли звільняється місто, ми не можемо туди запустити всіх, а це 2-3 сотні журналістів. Туди заходять війська, там треба закріпитися, провести зачистку. Одного-двох (журналістів — ред.) ми ще можемо взяти, але що тоді скажуть інші?”, - риторично запитав керівник пресслужби ОСУВ “Хортиця”.

Як повідомлялося, в Україні на знак шани працівникам медіа, які загинули на війні з Росією, створено меморіал “Носії пам’яті. Загиблі журналісти — 2022”.

 

Укрінформ

Наживо

Ефір

  • 08:00 Молитва за Україну
  • 09:00 Хвилина мовчання
  • 09:01 Між нами
  • 09:45 Телемагазин
  • 10:00 Окрилені відвагою

Персони

"Питання "А що подумають люди?", має стояти на останньому місці. Адже, насправді, всім все одно. Життя ж то твоє. І гріх - не жити і йому не радіти!"
Наталя Храбатин