Вівторок, 19 Березня
Головна На часі ІМІ та ДМ розробили безкоштовний мобільний додаток “ЗМІя” для роботи журналістів під час виборів

ІМІ та ДМ розробили безкоштовний мобільний додаток “ЗМІя” для роботи журналістів під час виборів

770

Інститут масової інформації спільно з “Детектором медіа” розробили і запустили мобільний додаток для журналістів “ЗМІя”. Він покликаний допомогти в роботі працівників ЗМІ під час виборів та містить усю необхідну інформацію щодо прав і безпеки журналістів, законодавчої бази та особливостей висвітлення виборів у засобах масової інформації.

В основі додатка – посібник “ЗМІ та вибори. Саморегуляція, безпека, закони”, розроблений спільно експертами “Детектора медіа” та ІМІ. В посібнику детально описані практичні й специфічні питання, які ставить перед журналістом передвиборча тематика з точки зору дотримання стандартів професії (попри те, що стандарти є універсальними, незалежно від тематики, що її висвітлює журналіст). Автори розглядають усі основні планові події виборчого процесу – як президентського, так і парламентського, а також події непланові, але цілком імовірні. Окремий розділ видання присвячено рекомендаціям з безпеки журналіста – від поведінки в натовпі до того, як уникнути електронного стеження.

У мобільному додатку описаний алгоритм дій журналіста в разі порушень його прав та зразок заяви до поліції про перешкоджання журналістській діяльності. Також за допомогою спеціальної форми можна повідомити про порушення прав журналістів.

 

“ЗМІю” можна безкоштовно завантажувати з Google Play на мобільні гаджети, які працюють на ОС Android.

Мобільний додаток  “ЗМІя” було створено за підтримки міжнародної організації Internews Network

Інститут масової інформації

Наживо

Ефір

  • 00:40 Марафон «Єдині новини»
  • 06:45 Вісті
  • 07:15 На холодну голову
  • 07:35 Shift: життя у цифрі
  • 07:45 Телемагазин

Персони

"Життя прекрасне, стався до людей так, як хочеш, щоб ставились до тебе й пам'ятай, що від посмішки світлішає найпохмуріший день"
Галина Філіпова