Четвер, 28 Березня
Головна На часі У ЗСУ заявили про нову хвилю фейків з боку Росії

У ЗСУ заявили про нову хвилю фейків з боку Росії

664

На Facebook-сторінці Сухопутних військ ЗСУ навели приклади фейків, які поширюються через російські пропагандистські ЗМІ.


У понеділок 10 червня на Facebook-сторінці Сухопутних військ Збройних сил України з’явилося повідомлення про чергову хвилю фейків, які поширюють російські ЗМІ.

«Увага! Російська Федерація активізувала інформаційні операції проти Збройних Сил України», — йдеться у повідомленні.

Там уточнили, що після інавгурації Президента України Володимира Зеленського активізувались дії російських підрозділів інформаційних операцій, «спрямовані на дестабілізацію ситуації в Збройних Силах України, дискредитацію керівного складу Збройних Сил, дезінформацію суспільства: українського, російського та світової спільноти».

 

«Всі ці дії організовуються за одним сценарієм: на відкритих майданчиках соціальної журналістики, підконтрольними головному розвідувальному управлінню генерального штабу Російської Федерації (які не мають навіть механізму попередньої модерації) розміщуються фейкові матеріали, які потім поширюються в соціальних мережах», — йдеться у повідомленні.

Там додали, що в залежності від розвитку ситуації ці матеріали можуть підхоплюватись популярними ЗМІ з високим рівнем довіри та значним представництвом в світі. Наприклад, телевізійними каналами Russia Today та «Спутник».

 

При цьому, як уточнюють у ЗСУ, на жаль, деякі подібні матеріали підхоплюються тенденційними українськими ЗМІ, що є особливо небезпечним сьогодні, в умовах жорсткої політичної боротьби напередодні парламентських виборів.

«Командування Сухопутних військ Збройних Сил України закликає перевіряти всю інформацію, не поширювати російські фейки та не піддаватись на провокації», — написали на сторінці та прикріпили до публікацій кілька фото, які ілюструють поширювані російськими ЗМІ фейки.

 

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що російські ЗМІ поширили фейк про «смерть» відомого продюсера.

Media Sapiens

Наживо

Ефір

  • 22:15 Вісті
  • 22:45 «Голос Америки»: вечірній брифінг
  • 23:10 Х/ф «Ідеальний шторм»

Персони

"Або ви керуєте вашим днем, або день управляє вами"
Петро Солтис