Пятниця, 29 Березня
Головна На часі НСЖУ закликає президента України захистити вітчизняні друковані ЗМІ

НСЖУ закликає президента України захистити вітчизняні друковані ЗМІ

1259

Національна спілка журналістів України звернулася до президента Петра Порошенка із закликом ініціювати ухвалення закону про посилення інформаційної безпеки і державної підтримки вітчизняних друкованих ЗМІ.


Причиною звернення до президента з боку НСЖУ стало різке подорожчання імпортної газетного паперу, а також підвищення тарифів «Укрпошти» з доставки друкованої преси.

Як стверджують у Спілці журналістів, у цій ситуації ЗМІ потрібна державна протекція для посилення інформаційної безпеки країни.

«В Україні має бути створена така модель державної підтримки, яка буде спрямована на збереження наявних видань від закриття і впровадження інновацій в друкованих медіа», – йдеться у зверненні до президента, підписаному головою НСЖУ Сергієм Томіленком.

На пленумі Національної спілки журналістів України констатували, що в державі склалася катастрофічна ситуація на ринку видавництва друкованих суспільно-політичних ЗМІ. Головною проблемою назвали подорожчання газетного паперу і видавничих послуг, а також тарифів на доставку «Укрпоштою» друкованих видань. 

«Ціни на газетний папір з грудня 2017 по травень 2018 зросли на 45-50%. "Укрпошта" запланувала підвищення тарифів на доставку друкованої преси майже на 25% до кінця 2018 і ще на 19% – з 1 січня 2019 року. Це неминуче призведе до загибелі багатьох місцевих газет, що безпосередньо загрожує інформаційній безпеці України», – сказано у зверненні . 

З повним текстом звернення можна ознайомитися тут. 

Нагадаємо, нещодавно ми писали про те, що, на думку голови НСЖУ Сергія Томіленка, в Україні влада займається захистом журналістів тільки на папері.

Телекритика

Наживо

Ефір

  • 16:00 Час-Time
  • 16:30 Телемагазин
  • 16:45 Вісті
  • 17:10 Найдорожчий скарб
  • 17:30 У гарній формі

Персони

"Найскладніше в житті — зрозуміти, який міст слід перейти, а який — спалити"
Денис Лужний