Понеділок, 29 Квітня
Головна Медіапростір Нацрада зареєструвала перші онлайн видання та YouTube-канал

Нацрада зареєструвала перші онлайн видання та YouTube-канал

3553

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала суб’єктами у сфері онлайн медіа шість компаній. Такі рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 22 червня.

Реєстрацію отримав інформаційно-новинний портал «Репортер» (юридична особа ТОВ «Редакція газети «Репортер») з Івано-Франківської області. Також на цьому ж засіданні Нацрада  зареєструвала і друковане медіа компанії.

 Також як онлайн медіа зареєструвались:

ГО «Цукр» з Сум, яке робить локальне інформаційне онлайн-медіа.

ТОВ «ТРК «РАІ» з міста Бурштин Івано-Франківської області, з однойменним порталом.

Коваль В.В, який є власником електронного журналу «Економіка. Екологія. Соціум».

БО «Волонтерський Центр Допомоги Івано-Франківщини» з порталом versii.if.ua.

Окрім цього вперше реєстрацію отримав і YouTube-канал, який робить Булах М.Ю. з Дніпра. Він також зареєструвався як суб’єкт в сфері оналйн-медіа.

«Сподіваюсь, що така практика продовжуватиметься, - зазначив  член Нацради Олександр Бурмагін,  - Ті, хто реєструється впевнені, що діють відповідно до стандартів, і їм не має від кого ховатись».

За словами заступника голови Нацради Олега Черниша, заявки на реєстрацію онлайн медіа подало 29 компаній.

Нагадаємо, реєстрація онлайн-медіа є добровільною. Але для тих, хто захоче зареєструватися, закон «Про медіа» передбачає меншу відповідальність за порушення та можливість брати участь у створенні органів співрегулювання. Національна рада з питань телебачення та радіомовлення вже затвердила порядок подання заяв і положення щодо особливостей реєстрації у період воєнного стану. «Детектор медіа» підготував інструкцію про те, як реєструватись онлайн-медіа.

Детектор медіа

 

Наживо

Персони

"Від життя ви отримуєте тільки те, що просите. Не бійтеся просити більше"
Вікторія Резун