Пятниця, 26 Квітня
Головна На часі Українці запустили перший сток виключно українських фото

Українці запустили перший сток виключно українських фото

781

В українському сегменті інтернету з'явився перший фотосток суто українських фотографій під назвою «Українська мить». Авторами проекту є Юрій Баланюк, Данило Цьвок, Юлія Мартін, повідомляє AIN.UA.


"Ми сформували консолідовану платформу, де є стокова художня і архівна фотографія, але українська! Унікальність полягає в тому, що у нас є прив'язка до часу і опису фотографії: коли вона була зроблена і за яких обставин", – кажуть вони.


Проект поки що некомерційний. Його мета – просувати ідеї національної ідентичності українського народу, а також допомогти українським фотографам заявити про себе.


Майданчик запущено в бета-версії, весь наявний контент – близько 2 тис. зображень – доступний для скачування безкоштовно, та тільки після реєстрації в мережі й в некомерційних цілях. Також фотографи можуть самостійно завантажувати свої фотографії на майданчик.


У майбутньому ж розробники планують надати фотографам можливість заробляти, а бізнесу – купувати і використовувати український контент. При цьому більшу частину прибутку вони обіцяють перераховувати авторам контенту. "Ми хочемо зробити найбільшу базу українського візуального контенту, тому хочемо стимулювати її наповнення максимально можливим розміром винагороди для користувачів, які заливатимуть контент", – пояснюють автори проекту.


Монетизувати платформу стануть лише у разі, якщо вона залучить щонайменше мільйон користувачів. До цього питання розробники мають намір повернутися восени. Попередньо вони розглядають модель за передплатою за користування візуальним контентом сайту (місячна передплата, купівля пакетів завантажень і т.п.), а для ексклюзивного контенту – аукціонну модель.


Поки ж «Українська мить» існує за рахунок засновників: у проект уже вклали 250 тис. грн.

Телекритика

Наживо

Ефір

  • 21:25 Почуй мене
  • 22:15 Вісті
  • 23:10 Х/ф «Кривий будиночок»
  • 23:40 «Голос Америки»: вечірній брифінг

Персони

"Те, що нас не вбиває, ще пошкодує, що воно нас не вбило, поки була така можливість"
Юлія Юзьків