Субота, 27 Квітня
Головна На часі Україна опинилася в «зоні свободи» на світовій карті інтернет-цензури

Україна опинилася в «зоні свободи» на світовій карті інтернет-цензури

870

Блог WhoIsHostingThis проаналізував ступінь відкритості інтернету в різних країнах і зібрав отримані дані в карту світової інтернет-цензури. Україна виявилася однією з найбільш вільних інтернет-зон в світі, повідомляє AIN.UA.

Такого висновку аналітики дійшли, проаналізувавши кількість заборонених тем і категорій контенту, які можуть зазнавати чисток у онлайн-просторі досліджуваних країн.

Так, наша країна перебуває в білій зоні на мапі інтернет-цензури, як і майже вся Західна Європа, Австралія, Північна і Південна Америки. Це означає, що заборон тут мало або майже немає. За даними WhoIsHostingThis, цензури в Україні зазнають лише торрент-майданчики.
Образование15.08.2017Журналисты – не диктофоны, или чем нейтралитет опасен для журналистики
Чорним на карті позначені найцензурованіші країни, в яких цензура поширюється і на соцмережі та політичні медіа, а ще заборонено порнографію. Майже вся Азія на мапі зображена в чорних і сірих тонах. Найбільш «темними» з точки зору інтернет-свободи країнами стали Китай, Саудівська Аравія, Ємен, Сирія, Таїланд, Узбекистан і Таджикистан. Північна Корея може похвалитися найглибшим відтінком чорного.

Деякі пострадянські країни або країни зі сфери впливу СРСР, наприклад Білорусь, Молдова, Сирія і Росія, також позначені як такі, у яких усе ще жорстко контролюється політична тема. У деяких з них блокується також контент у соцмережах.
 

 

Нагадаємо, за даними Freedom House, Україна за рівнем політичних прав і громадянських свобод опинилася серед «частково вільних» країн.

Телеграф

Наживо

Ефір

  • 01:20 Марафон «Єдині новини»
  • 06:45 Вісті
  • 07:10 Військо
  • 07:30 Shift: життя у цифрі
  • 07:45 Телемагазин

Персони

"Те, що нас не вбиває, ще пошкодує, що воно нас не вбило, поки була така можливість"
Юлія Юзьків