Субота, 27 Квітня
Головна В українських онлайн-медіа лише 16% матеріалів, де коментують жінки, – ІМІ

В українських онлайн-медіа лише 16% матеріалів, де коментують жінки, – ІМІ

194

В українських загальнонаціональних онлайн-медіа лише 16% експертних коментарів припадають на експерток, водночас чоловіки коментують у 84% випадків.

Такими є результати дослідження щодо гендерного балансу в онлайн-медіа, яке провів ІМІ у вересні 2023 року в 10 загальнонаціональних інтернет-медіа.


Згідно з дослідженням, присутність експертних коментарів жінок зменшилося на 2% в порівнянні з даними моніторингу в першому кварталі цього року. 

Найчастіше по коментарі до жінок звертається редакція “Суспільного” – 43% випадків. Значно менше експертні коментарі жінок цитують “Кореспондент.net” (7%) та “Гордон”  (8%).

Найчастіше жінки коментують економіку – 16% усіх коментарів експерток. Також жінки коментують міжнародну тематику (13,3%), погоду (13,3%), кримінальну хроніку, ДТП і надзвичайні ситуації (12%) та теми, дотичні до війни (10,7%). 

Значно менше жінки коментують теми, пов'язані з політикою, освітою, правами людини, здоров'ям та екологією.

Дослідження контенту проводилось у таких 10 загальнонаціональних інтернет-медіа: ТСН, “Українська правда”, NV, Цензор.Нет, “Главком”, РБК-Україна, “Кореспондент.net”, УНІАН, “Гордон”, “Суспільне”. 

Детальніше з дослідженням “Гендерний баланс на тлі війни. Моніторингове дослідження в третьому кварталі 2023 року” можна ознайомитися тут.

ІМІ

 

Наживо

Ефір

  • 16:00 Час-Time
  • 16:30 Телемагазин
  • 16:45 Корисно знати
  • 17:15 Наші люди звідусюди
  • 17:45 Д/ф «Малевич»

Персони

"Життя вимірюється не кількістю зроблених вдихів і видихів, а кількістю тих моментів, коли від щастя захоплює дух".
Наталя Фармус