Пятниця, 19 Квітня
Головна На часі Оприлюднено список фільмів і серіалів, щодо яких в Україні діють обмеження

Оприлюднено список фільмів і серіалів, щодо яких в Україні діють обмеження

984

За результатами постійних моніторингів телеканалів Національна рада щотижня звертається до Державного агентства України з питань кіно стосовно дотримання телекомпаніями вимог Законів України «Про кінематографію» і «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» для вжиття відповідних заходів. 

Телесеріали і художні фільми, в яких регулятор вбачає ознаки порушень законодавчих норм, передаються для розгляду Експертній комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів. Провівши експертизу і здійснивши аналіз аудіовізуальних творів, члени комісії роблять висновок про їх відповідність нормам чинного законодавства, на підставі якого Держкіно може відмовити у державній реєстрації фільмів та видачі державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів або його скасувати.

Так, упродовж 2014 - 2016 рр. Держкіно відмовило у державній реєстрації та скасувало прокатні посвідчення на трансляцію понад 500 фільмів і серіалів. Оприлюднюємо перелік цих аудіовізуальних творів, сформований на основі отриманих відомостей від Держкіно.

Оскільки така робота в рамках захисту інформаційного простору триває, цей перелік буде доповнюватися. У разі виникнення запитань детальнішу інформацію можна отримати в Державному агентстві України з питань кіно.

Наживо

Ефір

  • 09:45 Телемагазин
  • 10:00 Дитячий калейдоскоп
  • 10:10 Веселий нотний стан
  • 10:30 Shift: життя у цифрі
  • 10:45 Вулиця

Персони

"Мій Бог там, де мій не змарнований день"
Надія Семенкович