Четвер, 25 Квітня
Головна Медіапростір "Галичина" відзначила 25-річчя з часу першого виходу в ефір

"Галичина" відзначила 25-річчя з часу першого виходу в ефір

1297

В Івано-Франківському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Івана Франка відбулася урочиста академія з нагоди 25-річчя обласного телебачення "Галичина".

На урочистості завітали голова обласної ради Олександр Сич, перший заступник голови ОДА Марія Савка, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, священнослужителі різних конфесій.

Від імені засновника обласного телебачення "Галичина" – обласної ради, колектив одного з провідних телеканалів Івано-Франківщини привітав очільник вищого представницького органу влади краю Олександр Сич."Щиро зичу вам високого професіоналізму. Ваше призначення – нести правду на зболену українську душу. Правда, як і більшість ліків, є достатньо гіркою, але вона єдина вилікує нас, - підкреслив очільник облради. - Ще бажаю, аби у вашій роботі завжди були присутні три головні засадничі принципи: наша християнська віра, українська національна традиція і цінність української родини!"

«Обласне телебачення «Галичина» - це історія рідного краю, своєрідний життєпис тих подій, які відбувалися на Івано-Франківщині за чверть століття новітньої незалежної України. Ви були свідками буремних дев’яностих із вічами і демонстраціями, доносили страшну правду про комуністичний терор, розповідаючи про Дем’янів Лаз, викривали  русифікацію й говорили про утвердження української національної ідеї, розбудови Українського війська, розвиток фермерства, підприємництва, - зазначила під час виступу посадовець. –  Тож, шановні ювіляри-галичани, бажаємо Вам  нових творчих звершень, вдячних глядачів, фінансового благополуччя і, найголовніше, міцного здоров’я кожному працівнику, мирного неба, злагоди та достатку у ваших сім’ях», - наголосила у привітанні Марія Савка.

З нагоди 25-річчя з часу першого виходу в ефір працівникам ОТБ "Галичина" вручили державні нагороди та обласні відзнаки.

Так, генерального директора ОТБ "Галичина" Ольгу Бабій нагороджено "Орденом княгині Ольги І ступеня". Указом Президента України Петра Порошенка Ольгу Михайлівну відзначено за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм.

Ще три працівники телеканалу - Василь Ганущак, Лілія Боднарчук, Олена Гаращук - отримали найвищі обласні відзнаки – медалі "За заслуги перед Прикарпаттям".

Окрім того, представники колективу телеканалу одержали численні нагороди, подяки, грамоти та цінні подарунки від керівництва області, міста, обласної спілки журналістів та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України.

Додамо, що обласне телебачення "Галичина" було засноване обласною радою першого демократичного скликання у 1990 році і є однією із перших в Україні студій громадського телевізійного мовлення.

Наживо

Ефір

  • 22:15 Вісті
  • 22:45 «Голос Америки»: вечірній брифінг
  • 23:10 Х/ф «Блакитний метелик»

Персони

"Ніхто не знає , які в нього сили, поки їх не використає"
Ольга Нестерук