Пятниця, 29 Березня
Головна На часі ЮНЕСКО збільшує допомогу українському інформаційному простору ЮНЕСКО збільшує допомогу українському інформаційному простору

ЮНЕСКО збільшує допомогу українському інформаційному простору ЮНЕСКО збільшує допомогу українському інформаційному простору

3207

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення та ЮНЕСКО домовились про збільшення допомоги українському інформаційному простору.

Про це повідомляє пресслужба медіарегулятора, передає Укрінформ.

Як зазначається, заступник гендиректора ЮНЕСКО Тауфік Желассі та голова Національної ради Ольга Герасим’юк за результатами офіційної онлайн-зустрічі домовилися про такі перспективи співпраці, як розширення наявних та реалізацію нових проєктів і програм в Україні для підтримки незалежної журналістики і безпеки медійників в умовах російської агресії; створення й підписання меморандуму про допомогу українським мовникам, які зазнали втрат внаслідок нападу росії і військових дій в Україні - ЮНЕСКО надасть конкретну допомогу для відновлення й розширення мовлення в різних регіонах України, зокрема, необхідне обладнання для здійснення мовлення і створення контенту.

Крім того, на пропозицію голови Національної ради ЮНЕСКО розгляне можливість передачі Україні контент-програм країн-учасниць організації щодо історичної культурної спадщини, освітніх проєктів світового рівня, а також публіцистичних програм, спрямованих на розвиток і забезпечення свободи слова.

Український регулятор і ЮНЕСКО домовилися про подальшу співпрацю та постійний обмін інформацією між сторонами в режимі 24/7 для розбудови медіапростору в Україні.

У Нацраді додали, що зараз до України прикута увага всього світу, тому ЮНЕСКО запрошує українських медійників активно долучатися до всіх форумів організації, доносити правду про події в Україні на світовому рівні й розвивати партнерство.

Зокрема, заступник генерального директора ЮНЕСКО запросив до участі у щорічній міжнародній конференції в межах відзначення Всесвітнього дня свободи преси. Вона відбудеться цьогоріч у травні в Уругваї. Делегація України візьме в ній участь онлайн.

 

Укрінформ

Наживо

Ефір

  • 18:00 Правда не посередині
  • 18:10 Про головне в деталях
  • 18:45 Вісті
  • 19:10 Між нами
  • 20:00 Музика на «Галичині»

Персони

"Сміливі завжди мають щастя" Іван Багряний
Ольга Бабенĸо