Пятниця, 19 Квітня
Головна На часі ВРУ ухвалила закон про обов'язкове страхування журналістів, які працюють в зоні бойових дій

ВРУ ухвалила закон про обов'язкове страхування журналістів, які працюють в зоні бойових дій

1371

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт щодо надання додаткових гарантій захисту журналістам, які працюють в районах ведення воєнних (бойових) дій №7367. Про це «Детектору медіа» повідомила народна депутатка Тетяна Циба.

«Перемога в інформаційній війні є запорукою загальної перемоги. Це розуміє ворог. Саме тому з початку повномасштабного вторгнення зафіксовано 413 злочинів проти медіа та журналістів. 33 медійника вбито, у тому числі 8 при виконанні службових обов’язків. 14 – поранено, 15 – зникло без вісти. Ми це також розуміємо. І мусимо максимально захистити медійників, які ризикуючи власним життям,  розповідають світу правду», – сказала вона.

Документом передбачено нові вимоги до медіа у питаннях роботи журналістів на фронті. Зокрема, ЗМІ зобов'язані забезпечувати своїх працівників засобами захисту від уражень вогнепальної зброї, осколкових уражень, а також медичними аптечками. 

Крім того, закон передбачає обов'язкове страхування журналістів за рахунок роботодавця на випадок поранень під час висвітлення війни та подій на окупованих територіях.

Також у документі йдеться про обумовлену суму одноразової грошової допомоги медійникам у разі поранення. Така допомога буде складати 50 прожиткових мінімумів замість «до 50-ти», як було в законодавстві раніше.

 

Детектор медіа

Наживо

Ефір

  • 11:15 Час-Time
  • 11:45 Навзаєм
  • 12:15 Телемагазин
  • 12:30 Про головне в деталях
  • 13:00 Д/с «Сім світів - одна планета»

Персони

"Вчитись ніколи не пізно"
Роман Шкромида