Пятниця, 29 Березня
Головна На часі Нацрада стежитиме за дотриманням ЗМІ законодавства на місцевих виборах

Нацрада стежитиме за дотриманням ЗМІ законодавства на місцевих виборах

680

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення затвердила склад робочої групи для здійснення нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями виборчого законодавства під час виборчої кампанії депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2020 році.
Як повідомляє пресслужба регулятора, відповідне рішення ухвалено на засіданні 3 вересня, передає Укрінформ.

"Очолить робочу групу відповідальний секретар Національної ради Юрій Зіневич. Члена Національної ради Максима Онопрієнка визначено заступником голови робочої групи. До складу робочої групи увійдуть керівник апарату Національної ради Сергій Кучерук, керівники структурних підрозділів та спеціалісти відділів", - ідеться в повідомленні.


Як зазначається, робоча група аналізуватиме поширювану електронними ЗМІ інформацію, пов’язану з проведенням виборчої кампанії, відповідно до Законів України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», «Про телебачення і радіомовлення» та Виборчого кодексу України.

Головним механізмом нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями виборчого законодавства є моніторинг телерадіопрограм, який проводиться під час передвиборчої кампанії. Такий інструмент передбачає цілодобовий аналіз мовлення загальнонаціональних теле- і радіоканалів, українських та іноземних супутникових телеканалів, вибіркових систематичних моніторингів регіональних і місцевих ЗМІ. Водночас робоча група розглядатиме звернення та скарги юридичних і фізичних осіб стосовно питань, пов’язаних з діяльністю телерадіоорганізацій.


Як зауважили у пресслужбі, інформація про розглянуті питання оприлюднюватиметься на сайті регуляторного органа. Протягом 30 днів після завершення виборчої компанії робоча група подасть Національній раді звіт за результатами діяльності.

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія оголосила 5 вересня 2020 року початком виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня 2020 року.

Укрінформ

Наживо

Ефір

  • 01:10 Марафон «Єдині новини»
  • 06:45 Вісті
  • 07:15 Global 3000
  • 07:45 Телемагазин
  • 08:00 Молитва за Україну

Персони

"Життя вимірюється не кількістю зроблених вдихів і видихів, а кількістю тих моментів, коли від щастя захоплює дух".
Наталя Фармус