Пятниця, 19 Квітня
Головна На часі Італійський журналіст пише книжку про Україну та війну на Донбасі

Італійський журналіст пише книжку про Україну та війну на Донбасі

765

 

Італійський журналіст і письменник Массіміліано Ді Паскуале пише другу книжку про Україну. Як він розповів у інтерв'ю «Громадському», стимулом для цього стало необ'єктивне висвітлення італійськими ЗМІ конфлікту на Донбасі.

Щоб зібрати необхідні матеріали для книжки, минулого тижня він відвідав Київ.

Зі слів журналіста, Україна практично ніколи не потрапляє на перші шпальти італійських газет. "Ті кілька разів, коли це траплялося, статті були досить тенденційними і поверховими, а часом – явно натхненними тим, що про Україну говорять у Москві", – каже він.

 
Книжка, над якою Паскуале працює вже три роки, називатиметься «Українська абетка». У ній автор розповість про історію та невідомі більшості італійців факти. "У Італії переважає російське бачення України, а навіть люди, які хотіли б дізнатися більше, не мають доступу до джерел інформації. Я працюю над проектом уже три роки. Від «А» до «Z» розкриваю різні теми, які дають змогу краще зрозуміти Україну, її історію, літературу, геополітику тощо. У книжці є розділ про Мазепу, про демонізованого московською пропагандою Бандеру, про Тараса Шевченка", – уточнив журналіст. Крім того, окремий розділ присвячено дезінформації.

Під час візиту в Україну він зробив кілька інтерв'ю, які увійдуть до книжки, зокрема з екс-президентом Віктором Ющенком.

Журналіст прогнозує, що книжка вийде на початку 2018 року.

Нагадаємо, в 2012 році вийшла перша книга Массіміліано Ді Паскуале про Україну, яка мала певний успіх в Італії. Вона називалася «Україна – земля на межі». Це збірка есеїв – подорожніх нотаток про різні куточки нашої країни. Для Італії такий формат розповіді про Україну був абсолютно новим.

Телекритика

Наживо

Ефір

  • 15:05 Телемагазин
  • 15:20 Вулиця
  • 15:30 Невичерпне джерело
  • 16:00 Час-Time
  • 16:30 Телемагазин

Персони

"Немає нічого ліпшого, ніж радіти і робити добро у своєму житті".
Василь Якубчак