Четвер, 25 Квітня
Головна На часі Склад індивідуальної аптечки журналіста для роботи в зоні бойових дій

Склад індивідуальної аптечки журналіста для роботи в зоні бойових дій

2242

Що має бути в аптечці журналіста – наводимо повний перелік усього необхідного. Нагадуємо, що індивідуальна аптечка використовується для себе. Рішення, чи рятувати своєю аптечкою інших потерпілих, кожен ухвалює індивідуально. Завжди памʼятайте, що може виникнути ситуація, коли аптечка знадобиться саме вам.

Нижче надаємо рекомендований стандартний список складу аптечки, що відповідає стандартам НАТО: 

1. Турнікет CAT або SOFT. Пам’ятайте – тільки цей засіб зупинення крові можна використовувати в зоні бойових дій. 

Нагадуємо: той турнікет, на якому ви тренувалися, використовувати вже не можна – може підвести. Не зберігайте турнікет у заводській упаковці: під час поранення важлива кожна секунда. Що більше згаєте часу на накладання, то більше крові втратите.

2. Гемостатик у вигляді бинта (засіб для зупинення кровотечі) QuikClot Combat Gauze Z-Folded, Celox Gauze. Цим засобом тампонують відкриті рани. 

3. Бандаж ізраїльський розмір 4” або 6”.

4. Назофарингіальна трубка вашого розміру. 

5. Лубрикант. Для легкого та безболісного введення назофарингіальної трубки. 

6. Оклюзійна пов'язка HALO. Для поранень у грудну клітку. У комплекті зазвичай є дві пов'язки – на вхідний і вихідний отвори. Краще використовувати з клапаном. Це важливо, якщо в потерпілого розвивається напружений пневмоторакс. 

7. Декомпресійна голка. Для розв'язання проблеми напруженого пневмотораксу. Увага! У разі якщо ви не маєте досить досвіду в застосуванні декомпресійної голки, не використовуйте її. Передайте її людині, яка може це робити.

8. Протиопікова гідрогелева пов'язка. 

9. Одноразові медичні рукавички – чотири штуки. 

10. Тактичні ножиці. На ножицях краще також не заощаджувати. Оскільки дешеві аналоги не розріжуть швидко одягу, доведеться брати ніж, а це небезпечно через можливість нових травм 

11. Пластир гіпоалергенний на нетканій основі. 

12. Спиртові серветки. Зручно використовувати для знезараження ділянки шкіри в разі дрібних подряпин.

13. Перманентний чорний маркер для нанесення записів про час накладання турнікета, введення препаратів і для заповнення карти огляду пацієнта. 

14. Карта огляду пацієнта. У ній будуть записані всі дії, зроблені стосовно пораненого до моменту його доправлення в шпиталь. 

15. Підсумок для аптечки. Головне, щоб був зручний і не пропускав води. Що більше кріплень усередині, то краще все впорядкувати. До того ж менше часу витрачається на пошук потрібного медикаменту.

16. Термоковдра. Компактна і дуже необхідна в разі охолодження. А втрата крові – це завжди гіпотермія. 

Додатково покладіть до аптечки препарати для вашого ІНДИВІДУАЛЬНОГО використання: ліки, які ви постійно приймаєте, знеболювальні, протидіарейні, широкого спектра дії антибіотики, антиалергічні засоби.

Найкраще мати препарати, які можуть бути використані без води, сольовий розчин, придатний для використання на очах і в носі,  пінцет.

Індивідуальні ліки покладіть окремо від загальної аптечки.

УВАГА! Ви не медик, тому не можете лікувати та ставити діагнози. Усі ліки приймайте тільки особисто і в жодному разі не давайте іншим.

ІМІ

Наживо

Ефір

  • 00:40 Марафон «Єдині новини»
  • 06:45 Вісті
  • 07:15 Наші люди звідусюди
  • 07:45 Телемагазин
  • 08:00 Молитва за Україну

Персони

"Можливо все! На неможливе треба більше часу"
Станіслав Ігнатюк