Четвер, 28 Березня
Головна На часі Український фотограф став призером Leica Oskar Barnack Award

Український фотограф став призером Leica Oskar Barnack Award

1098

Українець Сергій Мельниченко переміг у престижному фотоконкурсі Leica Oskar Barnack Award в категорії «новачків» (Newcomer).


Про це повідомляється на офіційному сайті конкурсу. За свій проект «За лаштунками» («Behind the Scenes») він отримає 10 000 євро та камеру й об'єктив Leica M. У своєму проекті Сергій Мельниченко знімав танцівниць у китайських нічних клубах.

«Я приїхав до Азії два роки тому, аби працювати танцюристом. Навесні 2016 року ми виступали в китайському клубі, який більше схожий на величезний бар зі сценою, тому що ніхто з відвідувачів не танцював. У якийсь момент я зрозумів, що там відбувається стільки захоплюючих речей, і саме так з'явилася серія “За лаштунками”», - розповів фотограф.

Головний приз конкурсу Leica Oskar Barnack Award дістався норвежцю Тер'є Абусдалю (Terje Abusdal ) - він виграв грошову премію в розмірі 25 тисяч євро. Над своїм проектом «Slash & Burn» про етнічну групу в Норвегії, яка живе в тісному контакті з природою, він працював три роки.

Нагадаємо, нещодавно журнал National Geographic назвав переможців конкурсу Travel Photographer of the Year. Головний приз виграв мексиканський фотограф Сергіо Тапіро Веласко , який зняв фотографію виверження вулкану й блискавку, яка вдарила в один зі схилів.

Media Sapiens
 

Наживо

Ефір

  • 20:25 Храми Прикарпаття
  • 20:45 Вісті
  • 21:15 Вулиця
  • 21:25 Корисно знати
  • 22:15 Вісті

Персони

"Життя прекрасне, стався до людей так, як хочеш, щоб ставились до тебе й пам'ятай, що від посмішки світлішає найпохмуріший день"
Галина Філіпова