Субота, 27 Квітня
Головна На часі Українські журналісти обговорили з послами G7 ситуацію зі свободою медіа

Українські журналісти обговорили з послами G7 ситуацію зі свободою медіа

1046

Посли країн “Великої сімки” (G7) зустрілися з українськими журналістами. Зустріч відбулася 29 січня, повідомляється на сторінці Групи підтримки послів G7 в Україні в соцмережі.

“Змістовна зустріч Послів G7 з українськими журналістами. Свобода медіа є фундаментальною основою успішної демократії”, – йдеться в повідомленні. 

Як повідомляє The Kyiv Independent, українська медіаспільнота поскаржилася на систематичний тиск після серії кампаній дискредитації незалежних журналістів, які часто підтримувались анонімними провладними телеграм-каналами. Останні два напади на журналістів стосувалися тиску на журналіста Юрія Ніколова та прихованого стеження за редакцією Bihus.Info.

У зустрічі взяли участь керівник проєкту Bihus.Info Денис Бігус, виконавчий директор “Української правди” Андрій Боборикін, співзасновник проєкту “Наші гроші” Юрій Ніколов, заступниця гендиректора Укрінформу Марина Сингаївська, директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк, генеральний директор інформагентства Інтерфакс-Україна Олександр Мартиненко, головний редактор “Європейської правди” Сергій Сидоренко, шеф-редакторка “Детектора медіа” Наталія Лигачова, головна редакторка The Kyiv Independent Ольга Руденко, журналіст Віталій Портников, головний редактор NV Віталій Сич та голова правління “Суспільного мовлення” Микола Чернотицький.

Як повідомляв ІМІ, 17 січня Медіарух заявив про системний тиск на незалежних журналістів і розслідувачів та закликав президента Володимира Зеленського рішуче засудити цю кампанію і взяти під свій контроль розслідування злочинів проти медійників. Зокрема, медіарух звернув увагу на атаку на журналіста проєкту “Наші гроші” Юрія Ніколова, на Bihus.Info, а до того – на “Детектор медіа”, “Українську правду”, NV, “Цензор”, “Бабель”, “Ліга.net”, “Еспресо”.

 

ІМІ

Наживо

Ефір

  • 10:15 Час-Time
  • 10:45 Вулиця
  • 11:00 Телемагазин
  • 11:15 Світлиця Надії
  • 11:45 Корисно знати

Персони

"І се минесі!"
Іван Гладиш