Вівторок, 16 Квітня
Головна На часі Щонайменше 80 журналістів загинули в 2018 році - "Репортери без кордонів"

Щонайменше 80 журналістів загинули в 2018 році - "Репортери без кордонів"

880

З січня по кінець листопада у різних країнах світу загинуло більше журналістів, ніж за весь 2017 рік.

Ілюстрація / REUTERS

З січня поточного року в світі не менше ніж 80 журналістів були вбиті у зв'язку з їх професійною діяльністю. Про це йдеться в щорічній доповіді про свободу преси, яку правозахисна організація "Репортери без кордонів" опублікувала у вівторок, 18 грудня, пише DW.

Більше половини загиблих припадає на п'ять держав - Афганістан (15 осіб), Сирії (11), Мексику (9), Ємен (8) і Індію (6). Червнева атака на редакцію видання Capital Gazette в США також забрала життя 6 журналістів, зазначено в прес-релізі міжнародної організації. 

Мексика є єдиною країною з високим числом убитих журналістів, в якій не відбувається збройний конфлікт, пишуть "Репортери без кордонів". Усього в зонах військових конфліктів за 11 місяців 2018-го загинули 44 журналіста.

Кількість вбивств представників громадянської журналістики порівняно з 2017 роком збільшилася майже вдвічі - з 7 до 13 осіб, підкреслюється в доповіді.

Крім того, наразі в світі 348 журналістів перебувають під вартою. Понад половина з них ув'язнені у п'яти країнах - Китаї, Єгипті, Туреччині, Ірані та Саудівській Аравії.

Нагадаємо, минулого року, за даними "Репортерів без кордонів", щонайменше 65 працівників ЗМІ в усьому світі загинули у зв'язку зі своєю журналістською діяльністю.

Як повідомляв УНІАН, 11 грудня редакція журналу Time назвала "людьми 2018 року" групу журналістів, в числі яких - убитий в жовтні Джамаль Хашоггі, співробітники Capital Gazette, а також філіппінка Марія Ресса і кореспонденти агентства Reuters в М'янмі Ва Лон і К'я Со Оо. Журнал назвав всіх їх "охоронцями", що ведуть боротьбу за правду.

Журнал Time / ілюстрація / REUTERS

Уніан

Наживо

Ефір

  • 14:00 Телемагазин
  • 14:15 Вісті
  • 14:30 Як не стати овочем
  • 14:35 Завтра вже сьогодні
  • 15:00 Телемагазин

Персони

"Бути сильним, вірити в добро і йти вперед до позитивних перемог"
Ольга Іроденко