Четвер, 28 Березня
Головна На часі «Кримська світлиця» заявляє про намір у разі позбавлення підтримки держави шукати засоби до існування

«Кримська світлиця» заявляє про намір у разі позбавлення підтримки держави шукати засоби до існування

830

У виданні обговорюють лист із Мінкульту про недоцільність виділення коштів на підтримку газети


Головний редактор газети «Кримська світлиця» Віктор Мержвинський заявив, що у випадку припинення фінансування видання українським урядом керівництво газети самостійно шукатиме нові джерела доходу.

Про це пан Мержвинський розповів Крим.Реалії.

«Восени ми почнемо звертатися в усі інстанції з проханням роз'яснити ситуацію, що склалася. Якщо ми потрібні державі, то це одне, якщо не потрібні – почнемо виживати самостійно й шукати нові механізми для виживання. Якщо ми почуємо відповідь «йдіть на вільні хліби» – нехай заявлять про це, а не ховаються», – сказав головред «Кримської світлиці».

28 липня на сторінці «Кримської світлиці» в Facebook опублікували повідомлення, в якому нагадується, що влітку 2016 року міністр культури України Євген Нищук заявляв про готовність допомогти у вирішенні проблем редакції газети. Однак у червні цього року надійшов лист, підписаний заступником міністра культури Світланою Фоменко, де вказано, що виділення необхідних коштів на підтримку «Кримської світлиці» недоцільне.

Читайте також


Газета «Кримська світлиця» стане доступною для світової спільноти


У Києві можуть припинити випуск газети «Кримська світлиця»


У Мінкульті визнали порушення прав журналістів «Кримської світлиці»


Журналісти «Кримської світлиці»,«Українського театру» та «Пам'яток України» під Кабміном вимагають зберегти видання (ДОПОВНЕНО)


«Кримська світлиця» – серед 25 знакових видань незалежної України


«Кримська світлиця» змінює формат і запускає інтернет-версію


Новый головред «Кримської світлиці» приступив до роботи та розказав про свої плани


Оновлена «Кримська світлиця» почала виходити друком з Києва


Раніше директор державного підприємства «Національне газетно-журнальне видавництво» Андрій Щекун повідомляв, що для газети «Кримська світлиця» необхідно виділити окрему статтю фінансування на 2018 рік. За його словами, колектив редакції готовий розширювати випуск і створити англомовну версію видання, однак для втілення ідеї в життя також необхідна фінансова підтримка.

22 грудня 2016 року за стінами Кабінету міністрів України активісти НМПУ організували пікет із вимогою врятувати «Кримську світлицю» і низку культурологічних видань, які входять до державного підприємства «Національне газетно-журнальне видавництво». Приводом для акції стали фінансові проблеми й рекомендація Мінкультури України скоротити штат співробітників видань, які підпорядковані видавництву.

«Кримська світлиця» видавалась у Криму з 1992 року.

14 березня 2016 року вийшов наказ гендиректора «Національного газетно-журнального видавництва» про переведення редакції з Сімферополя до Києва. Переможцем оголошеного на початку червня конкурсу на посаду головного редактора газети «Кримська світлиця» став сімферополець, філолог Віктор Мержвинський.

Як повідомляв «Детектор Медіа», у Києві перший номер оновленої всеукраїнської громадсько-політичної літературної газети «Кримська світлиця», яка друкується українською мовою і раніше видавалася у Криму – до окупації півострова Росією, вийшов у липні 2016 року. Газета виходить щотижня накладом у тисячу примірників.

Фото: Крим.Реалії


«Детектор медіа»

 

Наживо

Ефір

  • 11:15 Час-Time
  • 11:45 Світлиця Надії
  • 12:15 Телемагазин
  • 12:30 Д/ф «Філософія Лу»
  • 13:40 З перших вуст

Персони

"Немає нічого поганого, що б на добре не вийшло"
Оксана Лісовська