Четвер, 28 Березня
Головна На часі Короткометражка «Випуск’97» стала призером кінофестивалю в Локарно

Короткометражка «Випуск’97» стала призером кінофестивалю в Локарно

1355

Короткометражний фільм режисера Павла Острикова «Випуск ’97», представлений в програмі «Леопарди майбутнього» (Pardi di domani), куди увійшли короткометражні та середньометражні стрічки режисерів, які ще не створили повнометражних фільмів, отримав нагороду Молодіжного журі (Premio Giuria dei giovani) міжнародного кінофестивалю в Локарно (Швейцарія).

Як повідомляє Національна спілка кінематографістів, департамент освіти, культури і спорту кантону Тічино преміював стрічку сумою 1,5 тис. швейцарських франків.

"Нервували більше, ніж зазвичай, тому що вперше на кінофестивалі такого рівня. Але глядачі відреагували на фільм чудово", – каже режисер.

У центрі сюжету «Випуску '97» – дивний Роман, який ремонтує телевізори і продає на ринку антени. Одного разу він зустрічає свою однокласницю, яку не бачив 20 років. І тепер він намагається не втратити її знову. Продюсер фільму – Юрій Мінзянов.

Нагадаємо, прем'єра короткометражки відбулася 21 липня на Одеському міжнародному кінофестивалі, де вона отримала приз як найкращий короткометражний фільм Національного конкурсу.

Телекритика

 

Наживо

Ефір

  • 18:10 Про головне в деталях
  • 18:45 Вісті
  • 19:10 Про головне в деталях
  • 19:45 Shift: життя у цифрі
  • 20:00 З перших вуст

Персони

"Можливо все! На неможливе треба більше часу"
Станіслав Ігнатюк