Пятниця, 19 Квітня
Головна Медіапростір Вчені назвали найнебезпечніші і найкорисніші соцмережі

Вчені назвали найнебезпечніші і найкорисніші соцмережі

778

Королівське товариство охорони здоров’я Великобританії провело дослідження впливу соцмереж на психічне здоров’я молоді. Вчені назвали найбільш небезпечні та найкорисніші соцмережі.


За результатами дослідження — Інстаграм є найбільш небезпечною соцмережею для психічного здоров'я молоді. Найкориснішою визнали Ютуб.

В опитуванні брали участь 1479 осіб у віці від 14 до 24 років. Молоді люди відповідали на серію питань про те, як Ютуб, Інстаграм, Снапчат, Фейсбук і Tвіттер впливають на їхнє щастя і самопочуття. Оцінювали платформи за 14 критеріями, серед яких — депресія, самотність, булінг, тривога або прийняттям свого тіла.

Найпозитивніший вплив на користувачів має Ютуб, а найнегативніший продемонстрував Інстаграм. Особливо сильно це позначається на дівчатах – "ідеальні" фотографії блогерів змушують їх думати, що їхні тіла та обличчя недостатньо гарні.

Як повідомляв “Детектор медіа”, нещодавно Інстаграм почав тестувати функції, які повинні захистити користувачів від образливих коментарів і цькування. 

Крім того, соцмережа у шести країнах тестує нову версію, приховуючи лайки під постами. Їх кількість на своїх фото може подивитися тільки власник облікового запису.

Media Sapiens

Наживо

Ефір

  • 00:40 Марафон «Єдині новини»
  • 06:45 Вісті
  • 07:15 Global 3000
  • 07:45 Телемагазин
  • 08:00 Молитва за Україну

Персони

"Немає нічого поганого, що б на добре не вийшло"
Оксана Лісовська