Пятниця, 29 Березня
Головна На часі СБУ зупинила спробу втручання РФ в українські вибори через соцмережі

СБУ зупинила спробу втручання РФ в українські вибори через соцмережі

1341

На замовлення з Росії жінка створювала сайти, де дискредитувала українських політиків та виправдовувала у заборонених в Україні соцмережах агресію Росії проти України.


У СБУ заявили, що спецслужби Росії намагалися вжити дій щодо дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні і вплинути на хід та підготовку до позачергових парламентських виборів.

Відповідне повідомлення з’явилося на сайті Служби Безпеки України 18 липня.

Зазначається, що з початку цього року за завданням представника спецслужб РФ мешканка міста Дніпро створила і проводила адміністрування спільнот у заборонених російських соцмережах. Також у СБУ навели приклади переписки жінки з замовниками, які давали їй вказівки.

 

За даними СБУ, за гроші ця жінка публікувала і розміщувала на ресурсах статті, які виправдовували збройну агресію Росії проти України та політику Кремля на міжнародній арені, незаконну анексію Криму, популяризували терористичні організації «Д/ЛНР».

У СБУ додали, що жінка отримувала публікації у тому числі з російських пропагандистських ресурсів та сайтів бойовиків ОРДЛО.

«Після оголошення позачергових парламентських виборів адміністратор отримала із Ростова-на-Дону чергове завдання: створити в українському сегменті інтернет-мережі сайти з фейковою інформацією про політичні партії та кандидатів в нардепи», — пишуть у повідомленні.

 

Як уточнили у прес-службі СБУ, ці деструктивні матеріали були «спрямовані на дестабілізацію внутрішньої ситуації в Україні та зростання соціального напруження, інспірування ворожнечі між прихильниками різних політсил та маніпулятивного впливу на електоральні вподобання виборців».

 

Серед матеріалів, які розповсюджувалися у цих групах, були публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади.

 

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 109 Кримінального Кодексу України та проведено обшук за місцем проживання жінки. Правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку, які містять докази її протиправної діяльності. 

Нагадаємо, СБУ разом з ФБР викрила міжнародну банду хакерів, яку очолював українець.

Media Sapiens

Наживо

Ефір

  • 15:30 Наші люди звідусюди
  • 16:00 Час-Time
  • 16:30 Телемагазин
  • 16:45 Вісті
  • 17:10 Найдорожчий скарб

Персони

"Життя прекрасне!"
Ольга Лаврись