Четвер, 28 Березня
Головна Медіапростір Сайти-дезінформатори заробляють на фейках $235 мільйонів щороку

Сайти-дезінформатори заробляють на фейках $235 мільйонів щороку

562

Сайти, які поширюють дезінформацію, щорічно отримують 235 мільйонів доларів.

Про це повідомляє The Global Disinformation Index (GDI).

«Згідно з нашою базою даних про щонайменше 20 тисяч дезінформаційних сайтів, щорічно (сайтам-розповсюджувачам - ред.) виплачується чверть мільярда доларів (235 мільйонів доларів США)», - йдеться у доповіді.

Повідомляється, що фінансують їх рекламні агентства, які працюють на відомі бренди, такі як Audi, Honda, American Airlines, OfficeMax тощо.

Бренди не замислюються над тим, кому вони платять за інтернет-рекламу, а керівництво компаній-замовників в основному не поінформоване про те, на яких сайтах може з'явитися їх реклама. Відбувається це тому, що більша частина онлайн-реклами тепер розміщується «програмно». Щоразу, коли ми завантажуємо веб-сторінку, відбувається миттєвий аукціон, щоб продати рекламне місце за найвищою ціною.


Результати дослідження базуються на вибірці з більше ніж 1700 відомих дезінформаційних доменів.

За оцінками дослідників, технологічний гігант Google обслуговує 70% дезінформаційних сайтів, забезпечуючи 37% їх доходу. AppNexus обслуговує 8% майданчиків дезінформації і забезпечує 25% доходу. Серед інших великих гравців на ринку інтернет-послуг, пов'язаних з поширенням дезінформації, - Amazon, Criteo, OpenX, The Rubicon Project і The Trade Desk.

Укрінформ

Наживо

Ефір

  • 12:30 Д/ф «Філософія Лу»
  • 13:40 З перших вуст
  • 14:00 Телемагазин
  • 14:15 Вісті
  • 14:30 Д/с «Світ ночі у темряві»

Персони

"Життя прекрасне, стався до людей так, як хочеш, щоб ставились до тебе й пам'ятай, що від посмішки світлішає найпохмуріший день"
Галина Філіпова