Четвер, 18 Квітня
Головна На часі Рада ухвалила новий Закон "Про медіа"

Рада ухвалила новий Закон "Про медіа"

1623

У вівторок, 13 грудня, Верховна Рада ухвалила новий Закон "Про медіа" в другому читанні і в цілому. Про це повідомляє "Детектор медіа" з посиланням на телеграм нардепа фракції "Голос" Ярослава Железняка.

Відповідний законопроєкт №2693- д підтримали 299 нардепів, за словами Железняка, документ ухвалили з компромісними позиціями.

"1. Врегулювання статусу каналу "Рада" (канал має забезпечувати трансляцію засідань Парламенту, а у час воєнного стану і обмеження прямих трансляцій, канал викладає записи у день проведення пленарного засідання). 2. Вилучені норми щодо виборчого законодавства", – повідомив Железняк.

Зокрема, з фракції  "Слуга народу" за проголосували 195 нардепів, "Європейська солідарність" – 18, "Батьківщина" – 9, "Платформа за життя"  – 15, "За майбутнє" – 11, "Голос" – 14, "Довіра" – 15, "Відновлення України" – 12, позафракційні – 10.

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував  Раді підтримати законопроєкт "Про медіа" в другому читанні і в цілому 6 грудня.

Представництво Євросоюзу в Україні на початку листопада повідомило, що була надана попередня неофіційна оцінка стосовно погодження законопроєкту "Про медіа" з  Директивою про аудіовізуальні медіапослуги (AVMSD), щоб допомогти українській владі розробити та погодити таке законодавство з нормами ЄС щодо аудіовізуальних медіа.

30 серпня Верховна Рада підтримала законопроєкт №2693- д у першому повторному читанні, 233 нардепи проголосували за.

23 серпня комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики більшістю голосів підтримав за основу законопроєкт "Про медіа", доопрацьований у комітеті.

27 липня 2022 року нардепи внесли доповнення до законопроєкту "Про медіа".

29 серпня низка народних депутатів звернулася до спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука із закликом зняти документ із найближчого пленарного засідання. На думку 34 нардепів, серед яких були представники п'яти фракцій та позафракційні, в оновленому документі існують "небезпеки розмінування культурного кордону з Росією".

 

ІМІ

Наживо

Ефір

  • 16:45 Вісті
  • 17:10 Неймовірна Галичина
  • 17:30 Спецефір. Дайджест
  • 18:10 Про головне в деталях
  • 18:45 Вісті

Персони

"На телебаченні можливе все..."
Віталій Яков'як