Неділя, 8 Вересня
Головна Медіапростір Етичні стандарти можуть допомогти журналістам менше витрачати на позови і більше заробляти

Етичні стандарти можуть допомогти журналістам менше витрачати на позови і більше заробляти

562

Робота за етичними стандартами вигідна медійникам з фінансової точки зору. Про це директорка Internews в Україні Джиліан Маккормак сказала під час обговорення 23 липня «Саморегулювання в медіа: що потрібно зробити, щоби воно стало цінністю для медіа?».

«Складно переконати нові покоління, що саморегулювання  необхідно професії», — сказала Джіліан Маккормак. За її словами, найчастіше аргументами проти є те, що аудиторія нібито «байдужа до стандартів, їм треба кров, трупи, інтимні подробиці життя відомих людей», а саморегулювання є «непотрібним контролем проти свободи».

«Саморегуляція — це бути прозорими щодо цінностей перед людьми, з якими ви працюєте і для яких ви працюєте», — сказала вона.

І робота за стандартами має фінансові вигоди.

«Це економить гроші на судових позовах, цей статус можна використовувати як спосіб реклами. Також  це найкращий спосіб просування себе перед донорами», — додала Джіліан.

Голова Комісії журналістської етики Андрій Куликов закликав медіа розмістити на своєму сайті кнопку, де зазначити, що видання працює за кодексом етики і у разі зауважень та побажань можна звертатись до редакції та КЖЕ.

«Ніхто не може працювати без помилок. Але якщо ти її зробив повідом аудиторії або звернись до комісії за порадою як це комунікувати з аудиторією», — додала членкиня КЖЕ Тетяна Лебедєва.

Нагадаємо, на початку травня Комісія з журналістської етики випустила друге видання посібника «Саморегуляція українських медіа під час дії воєнного стану в Україні».

 

Детектор медіа

Наживо

Ефір

  • 07:10 Між нами
  • 07:45 Телемагазин
  • 08:00 Недільна літургія
  • 09:01 Недільна літургія

Персони

З людьми треба говорити!
Дмитро Ярема