ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Податкова пильнує аптечні заклади
  Про студію
10 листопада 2009 року / 17:08

Податкова пильнує аптечні заклади

Категорія: Суспільство
Василь Андрішак, начальник управління податкової міліції

Податкова міліція Прикарпаття стежить за реалізацією лікарських засобів і виробів медичного призначення в аптеках області. 23 мобільні групи перевірили 174 аптеки, де виявили ряд порушень. Про подробиці розповів на брифінгу для журналістів начальник управління податкової міліції ДПА в Івано-Франківській області Василь Андрішак.

В області зареєстровано 211 суб'єктів, що займаються фармацевтичною діяльністю, з них 5 мають у своєму розпорядженні 651 аптечний заклад. В ході перевірок податковою міліцією встановлено 112 випадків відсутності обов'язкових лікарських засобів і виробів медичного призначення, 15 фактів перевищення граничних роздрібних цін. 22 суб'єкти господарювання порушили чинне податкове законодавство. Очікувана сума фінансових санкцій — 70 тисяч гривень.

Виявлено й інші грубі порушення. Найчастіше податківці зустрічалися з порушенням касової дисципліни, часто виявляли необлікований товар. Багато аптек під час перевірки були закритими. За словами пана Андрішака, кілька підприємливих осіб організували продаж медичних препаратів без відповідних документів — державної реєстрації, ліцензії, патента. В таких спритників вилучали весь товар, документи про їхню діяльність буде надіслано в прокуратуру.

Загалом з початку року податковою міліцією Прикарпаття встановлено ряд порушень, за які донараховано до сплати 260 тисяч гривень податків та штрафних санкцій. Василь Андрішак запевнив, що перевірки аптечних закладів області триватимуть і надалі.


Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016