ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: До 120-річчя видатного українського композитора Василя Барвінського
  Про студію
22 лютого 2008 року / 11:05

До 120-річчя видатного українського композитора Василя Барвінського

Категорія: Мистецтво, Культура, Суспільство
До 120-річчя видатного українського композитора Василя Барвінського

120 років тому, 20 лютого 1888 року, народився видатний український композитор Василь Барвінський. В обласній філармонії на відзначення цієї дати відбувся святковий концерт, зорганізований колективом Івано-Франківської музичної школи №-2, яка носить ім'я великого композитора і своїм обов'язком вважає пропаганду та популяризацію його творчості.

Вже сім разів у Івано-Франківську відбувався обласний конкурс імені Василя Барвінського, проходить він щодвароки, і випало так, що цього року у конкурсу перерва, однак оминути визначну дату - 120-річчя композитора в музичній школі №-2 не могли. Саме колектив цієї школи став організатором святкового концерту, на який зійшлися шанувальники творчості видатного українського митця, приїхали і почесні гості.

Звучали знані і маловідомі твори композитора у виконанні як юних музикантів, так і їх наставників. Цікавим кульмінаційним моментом стало виконання концерту Василя Барвінського, ноти якого вважалися втраченими і були віднайдені лише в дев'яностих роках.

Хотілося б зауважити, що спадщина Василя Барвінського активно вивчається і популяризується не лише в ювілейний рік, свідченням цьому є і вже згаданий конкурс, і музей, який діє при Івано-Франківській школі №-2 імені Василя Барвінського.


Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016