ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Наша рідна - українська!
  Про студію
21 лютого 2008 року / 18:46

Наша рідна - українська!

Категорія: Суспільство, Освіта
Наша рідна - українська!

Із шести тисяч мов, які зараз існують у світі, більшість знаходиться під загрозою зникнення. Щоб привернути увагу міжнародної спільноти до цієї проблеми, генеральна конференція ЮНЕСКО проголосила у листопаді 1999 року Міжнародний день рідної мови, який святкують 21 лютого. У незвичайний спосіб вирішили відзначити його у педагогічному інституті Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Ток-шоу за участю науковців, тележурналістів, педагогів, митців краю та студентів, живі питання та відповіді на них - таким чином святкували Міжнародний день рідної мови викладачі та студенти інституту. Говорилося про болючі питання мови, спілкування нею та запровадження її у вищих навчальних закладах, намагання надати їй повсякденного, а не святкового рангу.

Здавалося, б у країні з багатомільйонним населенням можна не турбуватися про зникнення української мови. Але проблем вистачає - сотні років поневолення зробили свою чорну справу. Нинішнім поколінням ще довго доведеться відроджувати велич і багатство рідної мови.

Ольга Бабій, заслужений журналіст україни, наголосила на тому, що україномовні громадяни повинні мати здорову агресію, бо організм, який не опирається - це хворий організм.

На думку спеціалістів, мові загрожує зникнення, якщо у суспільстві перестають вивчати її понад 30% дітей. Такі люди назавжди віддаляються від предків, позбавляють себе єднання з надбанням народу і вже ніколи не зможуть відчути себе частиною спільноти.

Сьогоднішнім завданням, йшлося на ток-шоу, є недопустити цього в нашій державі. Українська мова повинна зайняти належне їй місце в усіх регіонах країни.


Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016