ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Оновлений пологовий будинок
  Про студію
21 лютого 2008 року / 18:40

Оновлений пологовий будинок

Категорія: Медицина
Оновлений пологовий будинок

На Івано-Франківщині 5% новонароджених дітей потребують реанімації. Тобто з двох з половиною тисяч народжених немовлят більше сотні необхідна невідкладна інтенсивна терапія, стверджують медики. Сьогодні у міському пологовому будинку після річної реконструкції відкрили блок інтенсивної терапії відділення новонароджених дітей.

В оновленому блоці вже є четверо немовлят, двоє з них - недоношені. За минулий рік, за словами завідувачки блоку Марії Гриців, в області народилося 48 недоношених дітей. Це цифра, на жаль, постійно зростає. Тепер у медиків є сві умови та можливості надати маленьким пацієнтам необхідне лікування.

"Ми отримали апаратури на 800 тисяч гривень, - каже пані Гриців. - Ми отримали два найсучасніші дихальні апарати, кювез, термокар, шприцові дозатори, які дозволяють вводити ліки маленьким діткам з певною швидкістю."

Дане відділення одне з найкращих в Україні. Тут є 4 операціних зали, спеціальна вентиляційна система, яка забезпечуватиме необхідний температурний режим та автоматична система живлення.

У найближчих планах - подальша реконструкція цілого пологового будинку. Проект на її здійнення у стані розробки. Оновлюватимуться мережі, вікна, опалення, будуть палати європейської якості. Вже проводиться ремонт деяких туалетів та організовуються покращені палати, де з мамою та дитиною зможе перебувати і батько.


Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016