ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Болючі питання освіти
  Про студію
21 лютого 2008 року / 18:33

Болючі питання освіти

Категорія: Освіта, Суспільство, Економіка
Болючі питання освіти

Обговорити проблемні питання в освіті Прикарпаття на зустрічі з головою ОДА Миколою Палійчуком та головою обласної ради Ігорем Олійником зібралися керівники місцевих органів управлінь освіти та професійно-технічних навчальних закладів. Загалом обговорено близько десяти важливих питань.

Найболючішим питанням для освітян є проведення тендерних процедур. Саме через них виникають проблеми у придбанні паливно-мастильних матеріалів, оплаті за спожитий природний газ, проведенні ремонтів у навчальних закладах області та організації харчування учнів у школах.

Остап Слабінога, начальник відділу освіти Рожнятівського району нагадав, що відповідно до статті 18 пункту 1 Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" тендерні пропозиції на торги мають право давати учасники, інформацію про яких включено до тематичного каталогу. Включення до каталогу коштує 12375 грн. Окрім того, консалтингове агентство встановлює вартість тендерної документації і кожен з цих підприємців за неї має заплатити по 2900 грн. Ще 500 грн за сертифікат, завірену його копію, до того ж переможець торгів повинен заплатити консалтинговій компанії 7500 грн за надання юридичних послуг - укладення договорів. Разом виходить біля 20000 грн.

Освітянами обговорювалося забезпечення фінансування обласної та державної програм енергозбереження і впровадження енергозберігаючих технологій, а також програма "шкільний автобус".

Проблеми є не лише в школах, чимало невирішених питань залишаються і в професійно-технічних навчальних закладах. Моніторинг професій, необхідних для розвитку області, співпраця з роботодавцями, оновлення матеріально-технічної бази - це далеко не повний перелік питань, які турбують директорів цих навчальних закладів.

Тож на зустрічі з керівниками області освітяни обговорили чимало проблемних питань. У свою чергу голова обласної адміністрації Микола Палійчук пообіцяв посприяти у їх вирішенні.

Про готовність допомогти освітянам говорив і голова обласної ради Ігор Олійник. На його думку, всі питання можуть легко вирішуватися, якщо вони на користь громаді і кожному місцевому жителю.


Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016