ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Церковна школа замість військового комісаріату
  Про студію
21 лютого 2008 року / 18:21

Церковна школа замість військового комісаріату

Категорія: Релігія, Політика
Церковна школа замість військового комісаріату

Вже кілька років Івано-Франківська єпархія УГКЦ чекає на повернення їй у власність споруд, які незаконно відібрали за радянських часів. Президент України видав указ про передачу церкві культового майна, яке використовується не за призначенням. Депутати Івано-Франківської обласної ради підтримали це питання рішенням сесії. Наразі мовиться про будинок військового комісаріату на вулиці Шевченка, 11.

Церква хоче тут розмістити школярів - відвідувачів приватної католицької школи при монастирі сестер Василіанок. Поки що дітям доводиться навчатися навіть у келіях. Для 270 школярів приміщення монастиря замале. А в майбутньому планується здійснювати набір і у старші класи. І батьки, і діти бажають мати для навчання просторе, пристосоване для їхніх потреб приміщення. На жаль, поки що ніхто не може чітко визначити терміни переїзду, проте конфлікту немає, стверджують сторони. Питання вирішуватимуть мирно.

"Ми розуміємо, що те, що залишилося в спадок є важким, і ми з терпінням хочемо працювати над вирішення таких складних питань", - запевняє Володимир Війтишин, правлячий єпископ Івано-Франківської єпархії УГКЦ.

Вже напрацьовані кошториси витрат, необхідних для забезпечення військовому комісаріату належних побутових умов у новому приміщенні - тільки після цього, за словами Олега Коржака, заступника голови Івано-Франківської ОДА, відбудеться переїзд військових на Довженка, 21. Остаточне рішення прийматиме міністр оборони.


Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016