ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Лісові "прогулянки" браконьєрів
  Про студію
19 лютого 2008 року / 14:04

Лісові "прогулянки" браконьєрів

Категорія: Кримінал, Екологія

Сьогодні у Старолисецькому лісі єгері товариства мисливців та рибалок затримали двох браконьєрів. Любителями незаконного полювання виявилися мешканці Старого Лисця Тисменицького району. На щастя, горе-мисливцям вполювати нічого не вдалося.

Офіційно сезон полювання на хутрових звірів закінчився ще 28 січня. Зараз у лісі може знаходитися лише єгерська служба. Втім, за словами Романа Лущака, старшого єгеря товариства мисливців та рибалок, ніяка заборона не зупиняє браконьєрів.

Лісівники та екологи стурбовані негуманним полюванням, адже мисливці відстрілюють вагітних тварин та їхніх дитинчат: кабан навесні міг би дати 10 поросят приплоду, коза могла б народити 1-2 малят, а самка зайця народжувала б 2-3 рази на рік.

Упіймані на гарячому своєї вини не визнають, мовляв, прогулювалися по лісі. На порушників складуть адміністративний протокол, який буде направлено до суду.

Загалом, на Івано-Франківщині щороку виявляють більше сотні браконьєрів. Насправді ж їх є значно більше, стверджують лісівники. У порушників вилучають зброю і карають штрафом, але вбитих тварин ніхто не в змозі повернути.


Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016