ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Колегія ОДА і проблема державних закупівель
  Про студію
15 лютого 2008 року / 13:52

Колегія ОДА і проблема державних закупівель

Категорія: Обласна влада, Політика, Економіка
Колегія ОДА і проблема державних закупівель

Питання про стан заборгованості із заробітної плати, стан розгляду звернень громадян та про хід виконання Регіональної програми підтримки підприємництва розглядалися на засіданні колегії Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

На колегії були присутні куратори області від секретаріату Президента — Борис Білий, та від кабінету міністрів — Сергій Самара.

Засідання розпочалося нагородженням орденом "За заслуги" ІІІ ступеня Михайла Зеленчука, голови Всеукраїнського братства ОУН-УПА за вагомий особистий внесок у справу єднання українського народу, розбудови демократичного суспільства.

Далі колегія продовжилася за порядком денним. Про стан погашення заборгованості заробітної плати на економічно активних підприємствах, в установах та організаціях області допоміла Ярослава Ульванська, начальник управління праці обласної державної адміністрації. За її словами, завдяки заходам місцевої влади у минулому році виплата заробітної плати збільшилась, але ще залишається 1 млн 500 тис. гривень боргу на сьогоднішній день. Заборгованість заробітної плати зростає на підприємствах Івано-Франківська, Надвірнянського району, Коломийської та Калуської міських рад. Не залишилися без уваги і ті підприємства, які виплачують зарплату, нижчу від мінімальної.

Про стан розгляду звернень громадян, що надійшли до органів виконавчої влади у 2007 році, доповіла Наталія Никорак, начальник відділу роботи із зверненнями апарату обласної державної адміністрації. У 2007 році до органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування надійшло 183210 звернень. У них порушено 140300 питань. Більшість проблем — соціального захисту. Основним і типовим порушенням у роботі зі зверненнями є недотримання термінів розгляду.

Про хід виконання регіональної програми підтримки малого підприємництва в області розповів Володимир Попович, начальник головного управління економіки ОДА. Ефективно працюють у цьому напрямку Надвірнянська, Богородчанська, Снятинська райдержадміністрації, міста Івано-Франківськ та Яремча. Недостатньо — в Долині, Верховині, Косові та Рогатині.

По завершенні засідання колегії відбувся брифінг заступника голови ОДА Володимира Шкварилюка з питань щодо ситуації з державними закупівлями. На думку пана Шкварилюка, Проект Закону "Про державні закупівлі" — це косметичні спроби загладити закон і показати, що робляться певні кроки у сфері державних закупівель. Багато урядовців, чиновників високого рангу і міністрів наголошують на тому, що це недосконалий закон, який невдовзі може розорити державу. Заступник голови обласної державної адміністрації висловив сподівання, що невдовзі буде розроблено новий закон про державні закупівлі. Це полегшить катастрофічну ситуацію соціально-економічного розвитку регіонів.


Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016