ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Податкові зміни
  Про студію
13 лютого 2008 року / 13:13

Податкові зміни

Категорія: Фінанси, Економіка
Податкові зміни

Цього року внесено суттєві зміни в порядок адміністрування земельного податку та орендної плати за землю. Зміни регламентуються Законом України "Про Держбюджет на 2008 рік". Орендна плата за землю збільшується у кілька разів.

Надходження від плати за землю юридичних осіб є суттєвим джерелом наповнення місцевих бюджетів. Ставка податка за землю не змінювалася більше 10 років. А ось ціна самої землі росте швидкими темпами в геометричній прогресії. Особливо в туристичних місцях чи біля великих міст. Звичайно, зміни в орендній платі за землю чи земельного податку якнайбільше на часі.

Держкомземом України, згідно листа Держкомстату "Про середньорічний індекс інфляції на 2007 рік у розмірі 112,8%" вирахувано коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки землі цього року — 1,028.

Річна сума орендної плати за землю, яка перебуває у державній або комунальній власності не може бути меншою одного розміру земельного податку для земель сільськогосподарського призначення. Для інших категорій земель — трикратного розміру земельного податку, вирахуваного на 2008 рік.

Проте річна орендна плата за землю в залежності від її цільового призначення не може перевищувати 12% нормативної грошової оцінки. А в разі визначення орендаря на конкурентних засадах, може бути встановлений і більший розмір орендної плати.


Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016