ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Альтернатива комп'ютерному томографу
  Про студію
13 лютого 2008 року / 13:09

Альтернатива комп'ютерному томографу

Категорія: Медицина
Альтернатива комп'ютерному томографу

Вже у березні мешканці Прикарпаття матимуть змогу без поїздки у Київ чи Львів провести високоточне обстеження внутрішніх органів при повній відсутності рентгенівського опромінення, не завдаючи жодної шкоди своєму організму. Магнітно-резонансний томограф — така назва нового діагностичного апарату, монтаж якого розпочався у Івано-Франківській міській клінічній лікарні №-1.

Ядерно-магнітний резонанс — це відносно новий метод діагностики, який використовує магнітне поле та радіохвилі для отримання зображень внутрішніх органів. Такий спосіб широко використовується на заході, адже, на думку медиків, це цілком безпечно для людського організму, навіть для дітей та вагітних. В Україні спостерігається великий дефіцит на такі високоточні системи, адже не кожний лікувальний заклад може дозволити собі придбати подібний апарат. Його вартість — понад 5 млн гривень.

Пристрій широко використовується при діагностиці захворювань. Це в першу чергу нейрохірургія, неврологія, травматологія — можна обстежити практично всі органи і отримати якісну, сучасну діагностику.

Таке обладнання постачає приватна структура, з якою попередньо 8 місяців тривали переговори. Появі апарату посприяло також керівництво міста. Встановити обладнання допомагають іноземні фахівці.

Лікарі впевнені, що на Прикарпатті буде немало бажаючих, а вартість такого обстеження суттєво не відрізнятиметься від комп'ютерної томографії.


Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016