ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Звітна колегія управління охорони здоров'я
  Про студію
12 лютого 2008 року / 13:03

Звітна колегія управління охорони здоров'я

Категорія: Суспільство, Медицина
Звітна колегія управління охорони здоров'я

Відбулась перша у 2008 році колегія управління охорони здоров'я Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Підведено підсумки діяльності галузі за 2007 рік та проголошено завдання на перспективу.

Медичний загал області повідомлено про кадрові зміни: начальником управління охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА призначений Любомир Малофій, головним лікарем обласної клінічної лікарні став Остап Грищук.

Заступник начальника управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації Зоя Ціхонь зазначила, що природний приріст населення у нас кращий, ніж загалом по Україні. Але повідомила і невтішні підсумки: в Рожнятівському, Рогатинському та Косівському районах високий відсоток інвалідизації; кількість онкологічних захворювань збільшується, а діагностування на первинних стадіях знижується; третина ВІЛ-інфікованих жінок — особи репродуктивного віку; на лікування та харчування пацієнтів у стаціонарах коштів не вистарчає; 36 з 75 лікарняних закладів області не виконали плану ліжкоднів. Незадоволені пацієнти скаржаться, але є 7 подяк від громадян.

Пані Ціхонь закликала провести абсолютно глибокий і правдивий аналіз медичної роботи на місцях, щоб хворі з районів не тікали до обласного центру.

Виступаючи, заступник голови обласної ради Остап Дзеса наголосив, що запити медиків у 2007 році враховувались,проте від держави наша область не отримала жодної машини невідкладної допомоги. Загалом, стан сільської медицини не відповідає елементарним вимогам і понад 80% бюджету обласної медицини — це зарплата і енергоносії.

Підсумок колегії зробив голова обласної державної адміністрації Микола Палійчук. У тих районах, де гроші з медицини перекинуті на інші потреби, слід очікувати кадрових змін. У сільські ФАПи закуплять холодильники для зберігання вакцин. А співпраця з Міністерством покращиться, бо тепер там "наші" — Василь Князевич та Зіновій Митник.

На завершння, заступник міністра охорони здоров'я Василь Лазарошинець вручив дипломи та відзнаки головним лікарям закладів області, які відтепер носитимуть горде звання "лікарня, доброзичлива до дитини". Такими визнані Косівська, Городенківська, Рожнятівцька центральні районні лікарні, Івано-Франківська обласна дитяча лікарня та пологовий будинок.


Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016