ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Вечір пам'яті Петра Крип'якевича та Романа Смика
  Про студію
11 лютого 2008 року / 12:55

Вечір пам'яті Петра Крип'якевича та Романа Смика

Категорія: Суспільство, Культура

З нагоди 85-річчя від дня народження відомого вченого кристалохіміка Петра Крип'якевча в обласному народному домі Просвіта відбувся вечір пам'яті. Прізвище сина відомого українського історика внесено до списку найвизначніших кристалографів світу.

Також обласний клуб української інтелігенції ім. Богдана Лепкого вшанував пам'ять мецената української культури Романа Смика. "Не вмирати, а жити і працювати для України" — таким було життєве гасло доктора Смика. Він був одержимий ідеєю повернення на Батьківщину патріарха Йосипа Сліпого, Богдана і Лева Лепких. Завдяки Романові Смику видано чотиритомник Богдана Лепкого, проведено не одну конференцію та відкрито музей у Бережанах.

На вечорі пам'яті були присутні представники творчої інтелігенції Прикарпаття, громадські діячі та науковці. Своїми думками про вклад Романа Смика та Петра Крип'якевича у розбудову Української держави поділилися єпископ УГКЦ Софрон Мудрий, академіки Володимир Качкан та Володимир Грабовецький, а також начальник головного управління туризму і культури ОДА Володимир Федорак. Він вважає, що Смик та Крип'якевич довели, що навіть в дуже важких економічних і політичних умовах можна робити важливу справу.


Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016