ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Прикарпатська розколяда у Києві — завдяки "Земляцтву іванофранківців"
  Про студію
11 лютого 2008 року / 12:53

Прикарпатська розколяда у Києві — завдяки "Земляцтву іванофранківців"

Категорія: Культура, Суспільство, Релігія
Прикарпатська розколяда у Києві - завдяки "Земляцтву іванофранківців"

Минулої суботи у Київському державному театрі оперети відбулося грандіозне культурно-мистецьке дійство "Прикарпатська розколяда". Його організувало "Земляцтво іванофранківців у Києві". Цього разу вони запросили до столиці державний академічний гуцульський ансамбль пісні і танцю.

"Земляцтво" організувалося 10 років тому, отже цього року воно відзначатиме свій ювілей. Понад 300 осіб об'єдналися в цю громадську організацію, щоб популяризувати культурні звичаї та традиції Прикарпаття серед різнобарвного населення столиці.

Звичайно, наших земляків у Києві значно більше, але навіть попри те, що вони не є офіційними членами цього поважного товариства, завжди знайдуть тут підтримку та зрозуміння. Характерно, що зв'язок з малою батьківщиною не розривається. Ба більше — укладаються постійні угоди про співпрацю між "Земляцтвом" та Івано-Франківською обласною державною адміністрацією і обласною радою. Київські прикарпатці завжди з нами.

Багато наших земляків у Києві займають солідні посади у різних міністерствах та очолюють поважні установи та організації. Не секрет, що найближчий шлях до вирішення насущних регіональних проблем лежить через мостик "Земляцтва іванофранківців".

Невід'ємним складником духовного самозбагачення є культурні взаємообміни: не забути батьківське, передати його дітям та онукам. І коли на сцені гуцульський ансамбль пісні і танцю — це неповторне, неперевершене сховище призабутої і нинішньої фольклористики Прикарпаття.

Більшість киян не знають, що розколяда триває до Стрітення Господнього, тобто до 15 лютого. Іванофранківці нагадали своїм землякам різдвяне дитинство і вертепну юність.


Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016