ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Де бути пам'ятнику Бандері?
  Про студію
8 лютого 2008 року / 12:43

Де бути пам'ятнику Бандері?

Категорія: Суспільство
Де бути пам'ятнику Бандері?

Думки громади щодо місця розташування пам'ятника провідникові ОУН Степану Бандері розділилися. Одні бажають бачити його у центрі Івано-Франківська, інші — на Європейській площі, як пропонує міська влада.

Питання взявся вирішити міський голова, оскільки, за словами Віктора Анушкевичуса, думка людей для нього визначальна. Він зустрівся з представниками громадських організацій, політичних партій і ветеранами УПА, щоб нарешті дійти згоди.

Дискусія була напруженою — оскільки йшлося про пошанування нашого земляка, особистості такого рівня, згоди дійти було нелегко. Прихильники встановлення пам'ятника у центрі міста обгрунтовували свою позицію тим, що тут збирається молодь, більше людей бачитимуть пам'ятник, сюди зручніше добиратися.

Інші, навпаки, вважають, що Європейська площа, перехрестя трьох вулиць: Степана Бандери, Євгена Коновальця і Лева Ребета, — найкраще місце для монументу лідерові ОУН. І поект, за їхніми словами, гарний: пам'ятник височітиме на 3,5 метри угору, а під його платформою розміститься музей визвольних змагань.

Авторитетною була думка Михайла Зеленчука, голови всеукраїнського братства ОУН-УПА. Пан Зеленчук вважає, що пам'ятник будується для нації, тож бачити його мають усі — і мешканці, і гості обласного центру. Монумент має стояти на місці, яке добре оглядається з усіх сторін.

Віктор Анушкевичус, який взявся розрубати гордіїв вузол, переконаний, що якщо згоди не дійти, то пам'ятника Степану Бандері у його соті роковини в Івано-Франківську не буде встановлено, а вирішення цього питання затягнеться на невизначений час.

Після затяжних і гострих дискусій стало остаточно зрозуміло, що єдиної думки щодо місця пам'ятнику у громади немає. Але всі переконані, що пам'ятник герою нашому місту необхідний. Віктор Анушкевичус пообіцяв, що він таки буде.


Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016