ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Шкідливе телебачення
  Про студію
6 лютого 2008 року / 12:29

Шкідливе телебачення

Категорія: Суспільство, Медицина, Технології

Понад 90% мешканців цивілізованих країн світу люблять відпочивати перед телевізором. Тому що це зручно, цікаво і доступно. Однак перегляд телепрограм має бути нормованим, оскільки і від телевізора виникає узалежнення. Особливо слід вважати дітям. Малюкам до 4 років фахівці взагалі не радять дивитися телевізор.

Мало хто сьогодні уявляє свій відпочинок без перегляду телевізора. Та все було б добре, якби ми дивилися його лише декілька годин на день і тільки якісні програми. Насправді ж чимало людей замінюють дійсність реального життя удаваною простотою життя телевізійного і просиджують біля телевізора весь свій вільний час.

Нові дослідження показали, що пасивне споживання інформації призводить до зміни мозкової тканини. Крім того, рідко змінюючи позу під час перегляду програм, глядач може заробити атрофію м'язів і суглобів. Офтальмологи категоричні: телевізор слід дивитися по декілька годин на день з перервами, щоб не втомлювати очі.

Фізіологічною нормою для дітей до 10 років є 10-15 хвилин перед телевізором, для 10-14-літніх — всього півгодини, від 14 до 18 років — 45 хвилин оглядання програм на день.

Наприклад, 4-річні малюки з захопленням слідкують за частою зміною яскравих картинок у мультику, тому біля телевізора можуть проводити не одну годину, а відірвати їх від цього заняття майже неможливо. З малюками потрібно займатися: малювання, читання книжок чи рухливі ігри змушують дітей забути про мультики.

Якщо Ви не можете заборонити малюкові дивитися телевізор взагалі, обмежтеся годиною у тиждень. Адже якщо дитина віком до 6 років дивитиметься телевізор більше 3 годин у день, вона у майбутньому гірше пристосовуватиметься у житті — таку закономірність помітили психологи.


Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016