ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Будинки без жильців
  Про студію
6 лютого 2008 року / 12:22

Будинки без жильців

Категорія: Суспільство, Соціальна сфера, Міська влада
Будинки без жильців

У новобудови, що у районі вулиць Бельведерської, Пилипа Орлика та Короля Данила, досі не можуть вселитися люди. Вже кілька років вони вимагають провести інженерні мережі до їх осель. Досі їх вимоги не були задоволені. Люди змушені шукати справедливості у міського голови.

Обіцяний термін здачі цих будинків в експлуатацію — 2005-2006 роки. Вже два роки тут мали мешкати люди. Проте через відсутність елементарних комунікацій люди не можуть вселитися у власні помешкання.

Покривджені звернулися зі скаргами до міського голови. Люди звинувачують в недбалості управління капітального будівництва міськвиконкому. Віктор Андрюсович пояснив, що чиновники не можуть провести інженерні мережі, бо заважає крита будівля торгових приміщень на "п'яному ринку". Саме через цю територію мають проходити комунікаційні магістралі. Її власник — приватне підприємство "Керен", яке орендувало землю у міста. Термін оренди вже минув, але місце так і не звільнили, що привело справу до суду.

Судових засідань було чимало, і за словами міського голови, вирішення справи може тягнутися роками. А люди ж чекають, тому з підприємцями було підписано мирову угоду. В результаті ПП "Керин" зобов'язалося до 1 травня цього року під орендованим приміщенням за власний кошт прокласти комунікації.

Проте відсутність інженерних мереж — не єдина проблема. Вулиця і досі немає назви. Віктор Анушкевичус пообіцяв, що і це питання візьме під свій контроль. Він запевнив, що до дня народження Івано-Франківська люди мешкатимуть у своїх оселях. До того часу вони матимуть воду, каналізацію і поштову адресу.


Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016