ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Сільські голови опановують земельне законодавство
  Про студію
4 лютого 2008 року / 12:09

Сільські голови опановують земельне законодавство

Категорія: Економіка
Сільські голови опановують земельне законодавство

Асоціація сільських голів Тисменицького району ініціювала проведення семінару-навчання з дотримання вимог земельного законодавства у сфері земельних відносин. Цей захід підтримала районна державна адміністрація.

На зустріч сільські голови запросили представників обласного управління земельних ресурсів, організаційно-контрольного відділу управління з контролю за використанням та охороною земель в області і управління містобудування та архітектури. Зазначимо, що на семінар-навчання завітали перші керівники або заступники начальників цих поважних обласних установ.

Поточний рік створив черговий вибух на ринку землі. Особливо зростатиме її попит в приміських селах Тисменицького району. Вже є факти зловживання у сфері земельних відносин і чимало судових позовів. Тож проведення такого семінару саме на часі.

Сільські та селищні голови, як керівники органів місцевого самоврядування, повинні знати, як застосувати вимоги земельного законодавства, наприклад до недобросовісних орендарів. Як здійснюється контроль за використанням та охороною земель, які завдання ставляться перед органами місцевого самоврядування щодо впровадження правил забудови населених пунктів та їх практичного застосування.

Нині в області 730 сільських рад, і тільки 100 мають поновлені генеральні плани забудови населених пунктів. І звідки взяти гроші? На приклад, у тому ж Тисменицькому районі тільки 4 територіальні громади самодостатні. Решта — дотаційні.

Питань чимало. І слово фахівця, його досконале знання закону стануть у нагоді для сільських голів. Але останні зіткнулися ще з однією непередбачуваною проблемою.

"З 1 січня 2008 року скасовано посаду землеупорядника у сільських радах, — скаржиться Роман Терешкун, голова асоціації сільських голів Тисменицького району. — Це надзвичайно обурює, бо уявіть собі роботу сільської ради без землеупорядника, без людини, яка роками вела облік землі, її рух. Зараз люди інтенсивно почали приватизовувати землі, потрібні договори купівлі-продажу, дарування — як це можна уявити без спеціаліста-землеупорядника? Проблема в тому, що наші державні мужі не хочуть зустрічатися на місцях із сільськими головами, з людьми — нашими виборцями для того, щоб врешті-решт бюджет нашої України-неньки формувався знизу догори. Бо ніхто не знає проблем і труднощів наших жителів, як люди на місцях."


Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016