ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Сільське господарство на межі виживання
  Про студію
4 лютого 2008 року / 12:01

Сільське господарство на межі виживання

Категорія: Економіка, Суспільство
Сільське господарство на межі виживання

Невідповідність цін на продукцію та промислові товари, дорогі пальне і добрива, застаріла техніка та інші проблеми поставили сільські господарства у дуже складні умови виживання. Про це заявляють самі аграрії. Зараз в області діє понад півтисячі господарств, які виробляють сільськогосподарську продукцію. Та селяни переконані, що ця цифра може зменшитись через недостатню увагу до них з боку держави.

Із близько 20 сільких господарств Богородчанщини зараз працюють тільки 2, і ті не на повну потужність. У виробничому кооперативі ім. Івана Франка, що у селі Іваниківка, працює майже 200 людей. Хоча середня заробітна плата зараз на підприємстві становить 1200 грн, а на тваринницькій фермі працівники отримують і до 1800 грн, у своєму світлому майбутньому вони не впевнені.

Селяни вважають, що якщо не зміниться відношення держави стосовно кредитування, виділення дотацій на продукцію, землю, техніку, то сільське господарство довго не протримається. Хоча діяльність кооперативу Іваниківки приносить півмільйона прибутку, за ці гроші не можна купити навіть доброго комбайна.

Щоб утриматися на плаву, у кооперативі працює цегельний завод, від якого господарство отримує суттєву допомогу. І все ж складно утримувати рентабельність підприємства, поки держава не повернеться до села обличчям.


Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016