ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Вітражі нашої історії: Крути
  Про студію
31 січня 2008 року / 13:57

Вітражі нашої історії: Крути

Категорія: Політика, Культура, Суспільство
Вітражі нашої історії: Крути

До 90-ї річниці бою під Крутами головне управління у справах молоді та спорту провело круглий стіл “³тражі нашої історіїГўв‚¬Вќ. Історики, які брали участь в обговоренні, нарікають, що тема недостатньо вивчена. Свою оцінку героїзму полеглих юнаків дали члени молодіжних громадських організацій, військові, духовенство та "Жіноча громада" Івано-Франківська.

Історики наголошують на тому, що героїка Крут не вивчена як слід, зате досі хвилює душі українців. Тому що в цьому бою загинули діти, тому що це гідний приклад: так любити і так прагнути. Сучасники сьогодні намагаються розгадати, що думали у ті хвилини юні патріоти, яким поривом керувалися. Хоч в уяві відтворити ті події, оцінити їх і віддати належну шану.

"Фактично, ця героїчна смерть продемонструвала політику влади, яка протягом 1917-1918 років змінювалась від федералізму до незалежності, — вважає Тамара Галицька, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України Прикарпатського університету. — Вона показала, що боротьба за незалежність — це не тільки парламентські форми боротьби... в умовах першої світової війни."

"Можливо, завдяки тому, що вони на пару днів затримали військо, була створена Українська держава Четвертим Універсалом", — говорить Руслан Марцінків, депутат обласної ради, голова Івано-Франківського "Пласту".


Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016