ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Грип атакує
  Про студію
31 січня 2008 року / 13:52

Грип атакує

Категорія: Медицина
Грип атакує

У Франківську зростає кількість хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції. Впродовж останнього тижня в лікарні міста було госпіталізовано близько 1800 дорослих і дітей з високою температурою і діагнозом "гостра респіраторна вірусна інфекція".

Але навіть не це хвилює медиків. Усередині та наприкінці лютого в Україні прогнозується пік захворюваності на грип. У зв'язку з цим лікарні міста вже тепер перейшли на епідемічний режим роботи. Зокрема в трьох стаціонарах міста (в т.ч. в дитячій лікарні) зарезервовано ліжка на випадок ускладнень після грипу та ГРВІ. В обласному центрі, за даними міської санепідемстанції, до епідемічного порогу ще далеко — теперішній рівень захворюваності нижчий від нього вдвічі. Але насторожує той факт, що 1300 із хворих на ГРВІ — діти та підлітки.

Окрім того, застерігають епідеміологи, респіраторні вірусні інфекції завжди "ходять у парі" з грипом. Річ у тому, що в більшості випадків спеціалісти діагностують хворобу "на око" (збудників грипу треба було би шукати за спеціальними аналізами: в такому випадку інфекції розмежовують за тяжкістю ускладнень).

Цьогорічний штам вірусу грипу типу "А" дає дуже тяжкі ускладнення — пневмонії (запалення легенів) і менінгіти (запалення мозку), кажуть медики. Епідемслужба країни попередила про ймовірність 15-30% летальних випадків.

(Інформація ПІАР)


Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016